Odličovanie bez kozmetiky? Tieto potraviny vám poslúžia, ak nemáte nič iné po ruke

TA3/zm
10.6.2022 08:00

Vybrali ste sa na výlet či predĺžený víkend a zabudli ste si svoju kozmetickú výbavu doma? s líčením vám tentokrát neporadíme, ale s odličovaním áno. Ak si potrpíte na vyčistenej pleti, nepotrebujete na to vždy len kozmetiku.

Odličovanie bez kozmetiky? Tieto potraviny vám poslúžia, ak nemáte nič iné po ruke
Pexels

Aj pomocou niektorých potravín sa dá dobre vyčistiť pleť, skúste to nabudúce, keď vám napríklad dôjde odličovač.

Uhorka

V kozmetike sa uhorky využívajú pomerne často a bežne. Nielen ako ingrediencia produktov, ale aj na výrobu domácich masiek či zábalov. Plátok uhorky je rovnako skvelým odličovačom. Priložte ho nielen na pleť, ale aj na oči a nechajte pôsobiť, aby vás zbavil mejkapu. Ak máte možnosť, ešte lepšie sa vám bude pracovať len s uhorkovou šťavou alebo pomixovanou uhorkou. Pleť bude navyše vďaka antioxidantom z tejto zeleniny chránená i pred zápalmi a tvorbou akné.

Mlieko

Mlieko si poradí s čistením pletí aj odstraňovaním mejkapu. Je to naozaj skvelá „krízovka“, ak sa vám minie kozmetika na odličovanie. Mlieko najlepšie funguje, ak má izbovú teplotu. Tuky a bielkoviny, ktoré obsahuje, sa postarajú o to, aby bola vaša pleť čistá i hydratovaná.

Kokosový olej

Kokosový olej je častou zložkou podomácky vyrobených beauty masiek. Využiť sa dá na množstvo spôsobov a odličovanie je jedným z nich. Obsahuje mastné kyseliny, vďaka ktorým dokáže dať dole aj maskaru, no hlavne pokožku výborne po prečistení hydratuje. Použite pri tom klasické vatové tampóny a následne už tvár nemusíte ani oplachovať vodou.

Témy: Krása
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok