Protiinflačný balíček treba hodiť do koša. Je neopraviteľný, uviedol Viskupič

TA3
7.6.2022 21:13

"Návrh treba hodiť do koša. Je neopraviteľný. Musíme priniesť krajine to, čo reálne pomôže ľuďom." V relácii Téma dňa to uviedol Marián Viskupič (SaS). Predseda výboru pre financie a rozpočet potvrdil, že strana SaS nebude hlasovať za protiinflačný balíček.

tema_dna_22.jpg
TA3

OĽANO chce presadiť protiinflačný balíček

"Prezidentka má právo na svoj názor. Mali by sme prestať riešiť emócie. OĽANO má dôraz na rodiny s deťmi a chceme protiinflačný balík presadiť. Myslím si, že Igor (Matovič - pozn. redakcie) do toho dáva tiež príliš veľa emócií," povedal Peter Kremský (OĽaNO), predseda Výboru NR SR pre hospodárske záležitosti. "Sú skupiny, ktoré sú proti pomoci rodinám. My (hnutie OĽANO - pozn. redakcie) budeme hlasovať za to, aby táto pomoc platila."

Marián Viskupič (SaS), predseda Výboru NR SR pre financie a rozpočet, uviedol, že strana Sloboda a solidarita plne rešpektuje rozhodnutie prezidentky o nepodpísaní protiinflačného balíčka. "Forma bola absolútne zlá. Pošliapala všetky pravidlá legislatívneho procesu," dodal. 

Viskupič označil za veľké zlyhanie aj to, že takýmto spôsobom bol prijatý drahý balík, ktorý by stál 1,2 miliardy eur ročne. Predseda výboru pre financie a rozpočet potvrdil, že strana SaS nebude hlasovať za protiinflačný balíček. 

Hlas rešpektuje veto prezidentky

Poslanec NR SR Erik Tomáš (Hlas-SD) sa zhodol s Mariánom Viskupičom. Podľa jeho slov strana Hlas rešpektuje veto prezidentky. "Prezidentka konštatovala, že toto nie je žiadny balík proti zdražovaniu. Nemyslí sa tam na dôchodcov, ktorí poberajú penziu, nemyslí sa tam ani na pracujúcich ľudí, ktorí nemajú deti," povedal Tomáš. Rozhodnutie Čaputovej označil za rozumné, keďže sa vytvára priestor na skvalitnenie návrhu o pomoci rodinám. 

Erik Tomáš konštatoval, že Igor Matovič rozdeľuje spoločnosť. Ohradil sa voči kritike zo strany Petra Kremského, ktorý označil časť opozície za "protirodinnú". Poslanec z Hlasu opakovane kritizoval vládu aj za to, že "nebojuje proti inflácii"

Peter Kremský bude rešpektovať aj to, ak sa prezidentka rozhodne obrátiť s návrhom protiinflačného zákona na Ústavný súd SR. "Je to jej ústavné právo," dodal. "Návrh treba hodiť do koša. Je neopraviteľný. Musíme priniesť krajine to, čo reálne pomôže ľuďom," vyhlásil Marián Viskupič.

Celú reláciu Téma dňa si môžete pozrieť aj tu:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok