Čakal som, že ma zavraždia. Andruskó priznal, čo ho motivovalo spolupracovať

TA3 TASR
6.6.2022 12:16

Zoltán Andruskó začal spolupracovať s políciou, lebo sa bál o život. "Bál som sa chodiť domov. Čakal som, že ma niekto zavraždí," povedal na pondelkovom pojednávaní pred senátom Špecializovaného trestného súdu v Pezinku.

Andruskó vypovedá v kauze prípravy vrážd prokurátorov, kde je vylúčený na samostatné konanie. Tiež v súvislosti s kauzou vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice, kde je už právoplatne odsúdený. Andruskó tiež vypovedal, že by bolo potrebné hľadať prepojenie medzi Marianom Kočnerom a nitrianskym podnikateľom Norbertom Bödörom. "Z nejakých dôvodov Norbert B. potreboval pomáhať Marianovi K. a aj sebe," vyhlásil.

Pre prípravu vraždy súčasného generálneho prokurátora Maroša Žilinku, súčasného špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica a bývalého námestníka generálneho prokurátora Petra Šufliarskeho čelí obžalobe päť osôb - Marian Kočner, Alena Zsuzsová, Tomáš Szabó, Dušan Kracina a Darko Dragić.

Súd v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej opätovne rozhoduje o vine Mariana Kočnera a Aleny Zsuzsovej. ŠTS ich pôvodne oslobodil spod obžaloby, ale Najvyšší súd SR vrátil vlani v máji prípad prvostupňovému súdu. Právoplatné sú v tejto kauze tri rozhodnutia. Miroslav Marček a Tomáš Szabó dostali 25-ročné nepodmienečné tresty odňatia slobody. Zoltán Andruskó 15 rokov nepodmienečne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok