Na poradí záleží: Naučte sa postup, ako používať a kombinovať rôzne kozmetické produkty

TA3/zm
8.6.2022 08:00

Darmo budete nanášať pod oči toho krému na hektolitre, keď to robíte v nesprávnom poradí. Rovnako sérum bude mať optimálny efekt len v prípade, že viete, pred čím a po čom v rámci kozmetickej rutiny nasleduje.

Na poradí záleží: Naučte sa postup, ako používať a kombinovať rôzne kozmetické produkty
Pexels

Naučte sa správny postup, v akom poradí aplikovať na pleť to množstvo kozmetických produktov, ktoré ste si nakúpili za tak drahé peniaze. Inak ste ich vyhodili do koša, pretože nebudú mať efekt, ak neviete správne poradie.

Začnite čistením

Len vyčistená pleť je pripravená prijať živiny z ďalšej kozmetiky. Najčastejším problémom je, že za čistenie považujete odličovanie. Pritom aj ráno pleť potrebuje očistu, najmä ak ste večer použili krémy alebo séra. Ale aj bez nich, v noci sa predsa na tvári vytvoril prirodzený kožný maz i pot. Čistenie pomocou gélu či peny je preto prvým krokom.  

Sérum a potom krémy

Rozdiel medzi sérom a krémom je ten, že sérum obsahuje oveľa vyššiu koncentráciu účinných látok. A to je práve dôvod, prečo by ste ho na pleť mali aplikovať hneď po vyčistení. Pokožka je vtedy pripravená prijať všetky živiny. Až následne použite zvyšné krémy, ktoré majú rovnako svoje poradie.

Postupnosť krémov

Nasledujú tri krémy, ktorá majú tiež svoje ideálne poradie, a to očný – denný – SPF. Ako prvé sa postarajte o očné okolie, ktoré má veľmi tenkú pokožku, a tak opäť ako pri sére, aj tu potrebujete, aby účinné látky prenikli čo najhlbšie. Keby ste si ako prvý dali klasický denný krém, už by ste v okolí očí vytvorili film, cez ktorý by očný krém prešiel zložitejšie.

Po aplikácii vášho bežného denné hydratačného kému, ktorý rozhodne nevynechávajte, hoci máte pocit, že už je tvár dostatočne nakrémovaná, nezabúdajte ešte aj na ochranu pred slnkom. Pokiaľ váš krém nemá SPF aspoň 30, dajte si na tvár aj faktor na opaľovanie. Platí to aj v prípade, že sa nechystáte opaľovať, veˇslnko si vás predsa nájde aj cestou do práce.

Témy: Krása
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok