Ukrajina má novú vládu s viacerými novými tvárami

TASR
24.12.2012 13:16

Novým ukrajinským ministrom zahraničných vecí sa stal dnes doterajší poslanec a zahraničnopolitický expert vládnej Strany regiónov Leonid Kožara (49), ktorý vo funkcii nahradil Konstantina Griščenka, vymenovaného teraz za podpredsedu vlády.

Ukrajina má novú vládu s viacerými novými tvárami
SITA

Práve jemu sa napriek enormnému úsiliu nepodarilo uzavrieť asociačnú dohodu s Bruselom, ktorú Európska únia zmrazila na protest voči kontroverzne vnímanému uväzneniu expremiérky Julie Tymošenkovej.

Novým ministrom obrany je Pavel Lebedev, ministerstvo pre mimoriadne situácie bude riadiť Michail Bolotskich a ministerstvo financií Jurij Kolobov, novou ministerkou sociálnych vecí sa stala Natalia Korolevská, šéfom rezortu infraštruktúry Vladimir Kozak. Informoval o tom ukrajinský server segodnya.ua.

Personálne zmeny, ku ktorým došlo v ukrajinskej vláde dva mesiace po parlamentných voľbách, znamenajú podľa znalcov pomerov posilnenie postavenia prezidenta Viktora Janukovyča.


Významný rezort energetiky povedie od dneška blízky prezidentov spolupracovník Eduard Savickij (40), doterajší minister životného prostredia, ktorého vo funkcii nahradil Oleg Proskuriakov. Naopak, Savického predchodcu na ministerstve energetiky Jurija Bojka prezident vymenoval za prvého podpredsedu vlády.


Medzi členmi vlády, ktorí zostávajú v doterajších funkciách ministrov, sú aj šéfovia rezortov vnútra, poľnohospodárstva, ako aj vzdelávania a vedy, mládeže a športu - Vitalij Zacharčenko, Mykola Prisjažňuk a Dmitrij Tabačnik.


Staronového premiéra Mykolu Azarova potvrdil parlament vo funkcii už v druhej decembrovej dekáde.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok