Ukrajinská medička nafilmovala autentické svedectvo z Mariupola. Teraz je v zajatí Ruska

TA3
4.6.2022 12:00

Hrdinský boj záchranárov i zúfalstvo tvárou v tvár smrti. Ukrajinská medička Julia Pajevská natočila svedectvo z prvých dní ruskej agresie v meste Mariupol. Na jej príbeh upriamilo pozornosť slovenské ministerstvo obrany, ktoré zverejnilo autentické zábery. Upozorňuje však, že video nie je vhodné pre citlivé povahy.

Ukrajinská medička nafilmovala autentické svedectvo z Mariupola. Teraz je v zajatí Ruska
Reprofoto Ministerstvo obrany SR

"Jej príbeh aj príbehy všetkých obetí a hrdinských obrancov Ukrajiny však musia pre nás navždy ostať mementom a pripomínať nám, čoho je schopný diktátor Putin a jeho nohsledi, ktorí sú bez mihnutia oka schopní vydať rozkazy na zabíjanie bezbranných žien a detí," píše ministerstvo obrany na sociálnej sieti, kde zverejnilo autentické video z prvých dní ruskej agresie v ukrajinskom meste Mariupol.

Na záberoch vidieť prácu záchranárov a lekárov, ktorí zachraňovali životy aj malým deťom. Ministerstvo obrany v súvislosti s videom upozorňuje ľudí, aby neverili ruskej propagande. "Ruská propaganda šíri, že oni na civilné ciele neútočia. A aj u nás sa stále nájde dosť ľudí, ktorí jej dokážu uveriť," pokračuje status rezortu obrany.

Medička Pajevská stihla svoje zábery dostať k verejnosti, v súčasnosti je však v ruskom zajatí. O jej osude sa zatiaľ nič nevie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok