Zlyhal zrejme ľudský faktor. Zrážku vlakov pri Vrútkach vyšetrujú železnice i polícia

TA3 TASR
4.6.2022 07:55

Na hlavnej železničnej trati, ktorá z Bratislavy smeruje na východ, sa v piatok stala nehoda. Zrážka vlakov pri Vrútkach si vyžiadala 34 zranených, časť z nich museli hospitalizovať vo viacerých nemocniciach. Ako a prečo došlo k nehode musia objasniť vyšetrovatelia. Už teraz je však pravdepodobné, že zlyhal ľudský faktor.

V nemocniciach je po piatkovej zrážke rušňa s vlakom pri Vrútkach hospitalizovaných 15 pacientov. Traja sú vo vážnom stave, ostatní utrpeli ľahšie zranenia. Informoval o tom na brífingu v Univerzitnej nemocnici v Martine minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský.

Minister dopravy a výstavby Andrej Doležal o príčinách nehody nechcel špekulovať, bude to podľa neho na vyšetrovateľoch. "Hneď, ako budeme poznať výsledky vyšetrovania, určite budeme o tejto nehode podrobne informovať," zdôraznil.

K zrážke osobného vlaku - elektrickej jednotky Panter a rušňom došlo v piatok večer na trati medzi Varínom a Vrútkami. "Osobný vlak zostal pre poruchu stáť, rušňovodič volal do Vrútok, aby prišiel rušeň, ktorý ho môže odtiahnuť ďalej. Rušeň však narazil do tejto odstavenej elektrickej jednotky," opísal Doležal.

Témy: Vrútky nehoda

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok