Streľba na parkovisku pred kostolom v Iowe si vyžiadala dva nevinné životy, neprežil ani strelec

TA3 ČTK
3.6.2022 07:04

Dvaja ľudia zahynuli pri streľbe, ku ktorej došlo vo štvrtok večer miestneho času na parkovisku pred kostolom v meste Ames v americkom štáte Iowa. O život prišiel aj strelec. Bližšie podrobnosti o prípade polícia oznámi neskôr, uviedla agentúra AP.

Streľba na parkovisku pred kostolom v Iowe si vyžiadala dva nevinné životy, neprežil ani strelec
twitter.com/westaustralian

Podľa miestnych médií farnosť zvykne každý štvrtok organizovať večerné stretnutia pre mládež. Polícia dodala, že k streľbe došlo, kým boli účastníci podujatia vnútri chrámu.

Mesto Ames leží severne od metropoly štátu, mesta Des Moines, je centrom metropolitnej oblasti so 126.195 obyvateľmi a sídlom štátnej univerzity. Nachádzajú sa tu aj výskumné zariadenia ministerstva poľnohospodárstva, ako aj mnohé priemyselné odvetvia súvisiace s poľnohospodárstvom.

Kostol cirkvi Cornerstone Church, ktorá má desiatky zamestnancov, sa nachádza južne od jazera Wesley. Na webovej stránke cirkvi sa uvádza, že každý štvrtok večer počas školského roka sa v kostole stretáva približne 1300 vysokoškolských študentov.

Streľba v Amese nasleduje po niekoľkých masových streľbách v USA: v obchode s potravinami v Buffale v štáte New York, kde bolo  14. mája zabitých desať ľudí; ďalších 21 ľudí - vrátane 19 žiakov - bolo zabitých 24. mája v škole v texaskom meste Uvalde a v stredu boli zabití štyria ľudia v zdravotníckej budove v meste Tulsa v štáte Oklahoma.

V reakcii na tieto prípady prezident USA Joe Biden vo štvrtok vyzval Kongres, aby prijal právne predpisy o kontrole zbraní.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok