Rusi ovládajú väčšinu mesta Severodoneck. Ukrajinskí vojaci však nebudú obkľúčení

TA3 TASR
1.6.2022 09:44

Ruskí vojaci už majú pod kontrolou väčšinu východoukrajinského mesta Severodoneck, oznámil v stredu šéf vojenskej správy Luhanskej oblasti Serhij Hajdaj. Odmietol však názory, že ukrajinskí vojaci v tejto oblasti budú obkľúčení. Informovala stanica CNN.

"Sme navzájom v neustálom spojení," povedal Hajdaj. "Je tu možnosť manévrovania, takže armáda rozvážne udržiava obranu na pozíciách, ktoré má teraz obsadené. Mesto má v tejto fáze zničených 90 percent všetkých domov. Z nich 60 percent je takmer nemožné obnoviť. A všetka kritická infraštruktúra je úplne zničená," dodal.

Hajdaj uviedol, že civilisti teraz vôbec nemôžu opustiť Severodoneck. "Je to veľmi nebezpečné a šance ujsť bez zranení sú veľmi malé. Preto jednoducho nemá zmysel, aby ľudia útekom riskovali svoje životy," zdôraznil.

Podľa Hajdaja je cieľom Rusov obkľúčiť všetkých ukrajinských vojakov. "Samozrejme, radi by oveľa rýchlejšie dobyli celú Luhanskú oblasť. Alebo aspoň odrezali trasu Lysyčansk-Bachmut alebo čo najskôr dobyli Severodoneck. Ale celú oblasť sa im nepodarí dobyť," vyhlásil.

Ak ruské invázne sily ovládnu Severodoneck, susedné mesto Lysyčansk bude jediným mestom v Luhanskej oblasti, ktorá zostane pod kontrolou Ukrajincov, konštatuje CNN.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok