Situácia je podľa Lengvarského stabilizovaná. Z hraníc s Ukrajinou sťahujú sanitky

TA3 TASR
31.5.2022 11:13

Zo slovensko-ukrajinskej hranice od stredy sťahujú sanitky. Po utorkovom rokovaní ústredného krízového štábu o tom informoval minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský. Ako uviedol, situácia je stabilizovaná a zvýšená zdravotná starostlivosť na hranici aktuálne nie je potrebná.

Situácia je podľa Lengvarského stabilizovaná. Z hraníc s Ukrajinou sťahujú sanitky
TASR/Milan Kapusta

"Vzhľadom na to, že potreba zasahovania na hraniciach v rámci urgentnej zdravotnej starostlivosti je v posledných týždňoch blízka nule, už v minulých dňoch došlo k zníženiu počtov sanitiek na jednu vo Vyšnom Nemeckom. Od zajtrajšieho dňa sťahujeme aj toto vozidlo," uviedol minister.

Dodal, že tak ako pre občanov SR je v prípade potreby garantovaný dojazdový čas do desiatich minút. V prípade potreby je rezort zdravotníctva pripravený poskytnúť zdravotnícke kapacity.

Minister vnútra Roman Mikulec informoval aj o obnovení činnosti riadiaceho výboru pre migráciu a azyl, ktorý vedie migračný úrad rezortu vnútra. Výbor má v súčinnosti s neziskovými organizáciami riešiť návrhy integračnej komisie, napríklad otázku dlhodobého ubytovania odídencov. Vzhľadom na nižšie počty utečencov z Ukrajiny sa tiež redukujú počty personálu na hraniciach.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok