Rusi ostreľovali evakuačné vozidlo neďaleko Severodonecku. Pri útoku zahynul francúzsky novinár

TA3 TASR
30.5.2022 15:49

Francúzsky novinár zahynul pri pondelkovom ostreľovaní evakuačného vozidla neďaleko východoukrajinského mesta Severodoneck, ktoré sa pokúšajú dobyť príslušníci ruských inváznych vojsk. Informovali stanica Sky News a denník The Guardian.

"Naše obrnené vozidlo malo dnes evakuovať desať ľudí z oblasti, keď na neho na zaútočil nepriateľ," uviedol gubernátor ukrajinskej Luhanskej oblasti Serhij Hajdaj.

Jeden z nábojov podľa neho zasiahol do krku akreditovaného francúzskeho novinára, ktorý celú evakuáciu zaznamenával a následne svojmu zraneniu podľahol. Evakuačné operácie boli po útoku pozastavené.

Gubernátor Luhanskej oblasti v pondelok uviedol, že ruské jednotky vstúpili na predmestie Severodonecka a postupujú bližšie k centru mesta aj napriek tvrdému odporu ukrajinských obrancov. Rusi na mesto intenzívne útočia všetkými druhmi zbraní, ktoré majú k dispozícii, a za podpory letectva.

Severodoneck a neďaleké mesto Lysyčansk sú poslednými významnejšími ohniskami ukrajinského odporu v Luhanskej oblasti, ktorej časť ovládali separatisti už pred začiatkom ruskej invázie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok