O dodávkach samohybných húfnic Zuzana 2 na Ukrajinu sa naďalej rokuje, uviedol rezort

TA3 TASR
30.5.2022 15:19

O dodávkach samohybných húfnic Zuzana 2 na Ukrajinu sa naďalej rokuje. Potvrdila to hovorkyňa Ministerstva obrany SR Martina Kovaľ Kakaščíková. Šéf rezortu obrany Jaroslav Naď už skôr informoval, že rokovania sú v pokročilom štádiu.

Vojaci prevzali nové kanónové húfnice Zuzana 2. Od starých sa líšia podvozkami aj kabínou
TASR/Erika Ďurčová

Naď sa v pondelok spojil prostredníctvom videokonferencie so svojím ukrajinským náprotivkom Olexijom Reznikovom. Okrem iného podľa hovorkyne hovorili aj o vývoji situácie na Ukrajine a ďalších formách pomoci zo Slovenska. 

"Ukrajina môže naďalej počítať s našou pomocou. Nikto nevie odhadnúť, kedy sa tento smutný a nezmyselný konflikt skončí. No jedno je isté – demokratický svet sa zjednotil, aby pomohol nevinným. Slovensko je vo forme a objeme pomoci jedným z lídrov. Ukrajina má v nás veľkú dôveru," povedal šéf slovenského rezortu obrany.

Ministerstvo ďalej uviedlo, že Reznikov poďakoval za doterajšiu humanitárnu a vojenskú podporu a vyzdvihol, že Slovensko vďaka týmto dodávkam pomohlo zachrániť tisícky ľudských životov. "Zároveň ocenil záujem náčelníka Generálneho štábu Ozbrojených síl SR generála Daniela Zmeka, ktorý v uplynulých dňoch osobne navštívil na Ukrajine lokality, kde prebieha intenzívna bojová činnosť," podotkla hovorkyňa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok