Ako nanášať samoopaľovací krém: Použite peeling a nezabúdajte na lakte a kolená

TA3/zm
31.5.2022 16:00

Rozhodli ste sa trochu oklamať letnú sezónu a pomôcť si k bronzovej pokožke samoopaľovacím prípravkom? V poriadku, ale len ak ho nanesiete správne. Inak by ste mohli vyzerať horšie než keby ste si ponechali farbu bielu ako stena.

Ako nanášať samoopaľovací krém: Použite peeling a nezabúdajte na lakte a kolená
Pexels

Samoopaľovacie produkty sú pomerne rozšírená vec, no čo až tak rozšírené nie je, sú zásady správneho nanášania. Takto vám neostanú fľaky a budete rovnomerne bronzové aj bez slnka.

Peeling je nevyhnutnosť

Ak sa rozhodnete dodať si trochu opálenia z tuby, samozrejmosťou pred aplikáciou samoopaľovacieho krému, mlieka či peny by mal byť peeling celého tela. Krémy sfarbujú vrchné vrstvy pokožky, no ak na nej budete mať odumreté bunky alebo sa budete šúpať, výsledkom môžu byť fľakaté miesta, ktoré rozhodne neprinesú zjednotený tón ako od slnečných lúčov.

Peeling tiež odstráni maz a zvyšky iných kozmetických produktov, ktoré by mohli nepekne so samoopaľovákom zreagovať. Aplikujte ho v sprche po tom, ako celé telo namočíte dostatočne teplou vodou. Tá scrubu pomôže, aby urobil svoju prácu na sto percent.

Čistá a suchá pokožka dokáže samoopaľovací krém prijať najlepšie. Preto sa po sprche dobre poutierajte a zabudnite v tomto prípade na hydratáciu pomocou telového mlieka.

A ešte jedna cenná rada. Hoci vám príde fajn riešenie nanášať samoopaľovací krém na dokonale hladkú pokožku, bezprostredne pred tým by ste sa nemali holiť.

Aplikácia samoopaľováku

Prichádza druhý, najzásadnejší krok. Na telo chcete rozotrieť bronz z tuby predsa rovnomerne. V takom prípade si zaobstarajte na to určenú rukavicu, ktorá jednak farebne zjednotí tón pokožky, ale najmä vám nezanechá tmavé mapy na prstoch, čo by sa stalo, keby ste používali na rozotieranie ruky.

Používajte krúživé pohyby a postupujte od spodnej časti tela smerom nahor.

Podstatné je nevynechať ani jedno miestečko, hlavne také, kde sa láme koža. Lakte, členky či kolená sú veľkou výzvou. Venujte im väčšiu pozornosť, končatiny pri natieraní ohýbajte, aby sa farba dostala skutočne všade.

Umyte si ruky a nechty

Ak ste si zadovážili špeciálnu rukavicu, potom nebude tento krok pre vás až takou témou. Faktom však ostáva, že väčšina žien použije svoje ruky, na ktorých následne, o niekoľko hodín, ostávajú nerovnomerné fľaky a tie prezradia, že vaša bronzová pokožka rozhodne nie je od slnka. Preto si po nanesení opaľovacieho krému dôkladne umyte ruky a nevynechajte ani okolie nechtov. Práve tam sa zvykne farba poriadne usádzať.

Kým si budete drhnúť ruky, prejde niekoľko minút, ale potrebujete ich minimálne desať na to, aby samoopaľovací prípravok dobre vsiakol do pokožky. Za ten čas sa neobliekajte ani neutierajte. Nerobte nič, len čakajte na dokonalý výsledok.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok