NHL: MacKinnon verzus McDavid v konferenčnom finále. Colorado vyradilo Blues

TA3 TASR
28.5.2022 07:29

Hokejisti Colorada prvýkrát od roku 2002 postúpili do finále Západnej konferencie NHL. V noci na sobotu zvíťazili v šiestom dueli 2. kola play off na ľade St. Louis 3:2 a v celej sérii triumfovali 4:2 na zápasy. Dva góly Avalanche dal J.T. Compher, víťazný gól strelil 5,6 sekundy pred koncom riadneho hracieho času Darren Helm.

NHL: Colorado v 6. zápase zdolalo St. Louis 3:2, postúpilo do finále konferencie
TASR/AP

Domáci Blues viedli 1:0 i 2:1 vďaka gólom Jordana Kyroua a Justina Faulka, no hostia v tretej tretine strhli víťazstvo na svoju stranu. V 51. minúte Compher svojím druhým presným zásahom v zápase vyrovnal, keď sa presadil strelou z pravého kruhu po prihrávke Bowena Byrama. Rozhodnutie prišlo v záverečných sekundách tretej tretiny, keď už oba tímy pomaly mysleli na predĺženie. 

Helm si v útočnom pásme počkal na odrazený puk od mantinelu po krížnom pase od Logana O'Connora a 5,6 sekundy pred koncom presnou delovkou z ľavého kruhu ukončil drámu. Pre centra štvrtého útoku "lavín" to bol prvý gól v tohtoročnej vyraďovačke. "Traja spoluhráči išli do bránky, ja som za nimi korčuľoval z druhej vlny. Puk sa ku mne odrazil od bočného mantinelu, iba som ho chcel poslať na bránku a padlo to tam," opísal Helm rozhodujúci moment.

Colorado tak prekročilo svoj tieň, v uplynulých troch sezónach zakaždým vypadlo v 2. kole play off. "Znamená to pre nás veľa. Musíme si užívať túto jazdu. V tejto fáze bojujú už len štyri najlepšie tímy, pričom našu prácu sme ešte neukončili. Každopádne, je to pre nás obrovský úspech," povedal pre nhl.com jeden z lídrov ofenzívy Avalanche Nathan MacKinnon.

Brankár Darcy Kuemper pomohol k úspechu hostí 17 úspešnými zákrokmi. Hráči Avalanche v konferenčnom finále narazia na Edmonton, ktorý v piatich zápasoch vyradil rivala z Calgary.

2. kolo play off NHL

Semifinále Západnej konferencie - 6. zápas:

St. Louis - Colorado 2:3 /konečný stav série: 2:4, Colorado postúpilo do konferenčného finále/

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok