Získanie príspevku za ubytovanie utečencov bude možné aj počas leta. Vláda chce predĺžiť obdobie čerpania

TA3 TASR
26.5.2022 13:58

Získať príspevok za ubytovanie utečencov z Ukrajiny má byť možné aj počas letného obdobia. Uviedol to minister vnútra Roman Mikulec s tým, že pripravujú nové nariadenie vlády, ktorým sa má predĺžiť obdobie čerpania príspevku. Nariadenie má upravovať nielen príspevok za ubytovanie, ale aj stravovanie.

Utečencov bude koordinovať nová pracovná skupina, fungovať má nonstop
TASR/AP

"Nové nariadenie vlády, reflektujúce nový zákon Ukrajina 3, bude hovoriť o príspevku nielen za ubytovanie, ale aj za stravovanie," povedal minister počas rokovania vlády s tým, že nové nariadenie sa má prvýkrát uplatňovať za jún.

Minister nekonkretizoval, na aké dlhé obdobie bude možné žiadať o príspevok. Tvrdí, že sa musia dohodnúť naprieč rezortmi. Predpokladá, že to bude platiť na celé letné obdobie. Základnou podmienkou na získanie príspevku za ubytovanie je uzavretie zmluvy o poskytnutí ubytovania medzi majiteľom nehnuteľnosti a odídencom. Prenajímateľ po uzatvorení zmluvy s odídencom zmluvu predloží obci. Výška príspevku je sedem eur za jednu noc ubytovania odídenca, teda osoby s udeleným štatútom dočasného útočiska, za osoby mladšie ako 15 rokov je polovičný.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok