Slovensko sa môže stať výkladnou skriňou prorodinnej politiky v EÚ, uviedol Matovič

TA3 TASR
25.5.2022 17:49

Slovensko sa môže stať výkladnou skriňou prorodinnej politiky v EÚ. Uviedol to na brífingu predseda OĽANO a minister financií SR Igor Matovič, za účasti predsedu poslaneckého klubu OĽANO Michala Šipoša a ďalších poslancov hnutia, v súvislosti s tzv. protiinflačným a prorodinným balíčkom, ktorý v utorok schválila Národná rada SR.

Rokovanie koaličnej rady
TA3 / David Duducz

"Pomoc je schválená. Pevne verím, že jej už nikto cestu nazahatá," priblížil Matovič. Pomoc pre rodiny je podľa jeho slov "dramatická". Ide podľa neho o "extrémne zvýšenú pomoc rodinám". "Z lúzra Európy, čo boli slovenské rodiny doteraz, po tom, ako (Robert) Fico (Smer-SD) s (Petrom) Pellegrinim (Hlas-SD) 12 rokov budovali akože sociálny štát, po tejto mimoriadnej intervencii môže byť Slovensko výkladnou skriňou prorodinnej politiky. Som vďačný každému, kto tomu pomohol," povedal.  

Podľa Matoviča nie je pravdou, že vláda sa nestará o seniorov. "Tento rok sme seniorom adresovali už tri mimoriadne pomoci," uviedol minister. Bola to podľa neho jednorazová pomoc seniorom bez príjmu, predčasné vyplatenie 13. dôchodku, ako aj peniaze vyplatené cez tzv. očkovací bonus. Najviac ohrozenou skupinou však podľa jeho slov sú rodiny s deťmi, takže najsilnejšia pomoc pôjde tejto skupine.    

"Ako najreformnejšie hnutie v tejto vláde, na rozdiel od iných strán, nechápeme vládny mandát ako údržbu, ale ako príležitosť na prijímanie radikálnych systémových zlepšení v prospech rodín," doplnil Šípoš.

Predseda Výboru NR SR pre hospodárstvo Peter Kremský (OĽANO) je podľa svojich slov rád, že Slovensko schválením prorodinného balíčka aspoň dobieha okolité krajiny v oblasti prorodinnej politiky. "Pomôže všetkým, ale najmä rodiny s nižšími príjmami pocítia (schválenú prorodinnú) pomoc výrazne viac," dodal Kremský.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok