Jasný dôkaz rozvratu štátu za čias Fica a Pellegriniho, hovorí o rozsudku pre Kováčika OĽANO

TA3 TASR
24.5.2022 15:46

Rozsudok Najvyššieho súdu SR v prípade bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika vníma hnutie OĽANO ako jasný dôkaz rozvratu právneho štátu za čias vlád Roberta Fica a Petra Pellegriniho.

Líder hnutia OĽANO a minister financií Igor Matovič tvrdí, že korupcia vlád Smeru-SD bola jednou z hlavných príčin sociálneho úpadku slovenských rodín. "Dnes jeden ich verný druh dostal finálny trest osem rokov v base natvrdo. Špeciálny prokurátor Kováčik - za zločiny, ktoré páchal, za úplatky, ktoré bral. Za to, aby mafiánov oslobodzoval," skonštatoval v stanovisku hnutia.

Kováčik slúžil záujmom zločinu, myslí si šéf poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš. "Naše hnutie dlhodobo tvrdilo, že Dušan Kováčik slúžil ako zametač najťažších korupčných káuz," skonštatoval. Podpredseda parlamentu Gábor Grendel podotkol, že Kováčik mal ako špeciálny prokurátor "bojovať v prvej línii", no miesto toho sám podľahol korupcii. "Aj jeho prípad ukazuje, že nestačí mať v štáte kvalitné zákony a inštitúcie. Potrebujeme hlavne kvalitných ľudí, ktorí tieto inštitúcie reprezentujú," poznamenal.

"Je neuveriteľné, že Fico je schopný o skorumpovanom prokurátorovi, ktorý tu krivil spravodlivosť a bral úplatky, hovoriť ako o politickom väzňovi. Fico tak zneuctil pamiatku všetkých skutočných obetí totalitnej moci, ktoré trpeli za svoje presvedčenie či vieru," doplnil predseda Ústavnoprávneho výboru NR SR Milan Vetrák.

Bývalý špeciálny prokurátor ide do väzenia na osem rokov. V utorok o tom rozhodol Najvyšší súd SR. Uznal ho za vinného, že zobral úplatok 50.000 eur za intervenciu v prípade prepustenia Ľubomíra Kudličku, považovaného za bosa skupiny takáčovcov, z väzby. Odsúdili ho aj za vynášanie informácií zo spisov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok