Demonštrácie proti násiliu na ženách v Indii viedli k zrážkam s políciou

TASR
22.12.2012 11:12

Indická polícia použila dnes slzotvorný plyn a vodné delá proti tisíckam demonštrantov, ktorí v Naí Dillí protestovali proti skupinovému znásilneniu a surovému zbitiu študentky v autobuse.

Demonštrácie proti násiliu na ženách v Indii viedli k zrážkam s políciou
SITA

Demonštranti sa pokúšali dostať k prezidentskému sídlu a k parlamentu. Niektorí utrpeli zranenia, keď sa snažili prekonať oceľové zátarasy v prísne stráženej zóne hlavného mesta. Polícia zakročila obuškami, protestujúci ľudia hádzali kamene.

Za znásilnenie a zbitie 23-ročnej študentky - ku ktorému došlo 16. decembra v idúcom autobuse v Naí Dillí - požadovali demonštranti pre piatich útočníkov tresty smrti. Polícia stále pátra po šiestom mužovi, uviedla tlačová agentúra AP.

Indická vláda v piatok uviedla, že pre útočníkov bude žiadať doživotné tresty. Útok vyvolal niekoľkodňové protesty žien po celej krajine. Od indických úradov požadovali ráznejšie konanie, ktoré by zabránilo každodennej hrozbe obťažovania a násilia.


Študentku a jej spoločníka napadol gang v charterovom autobuse. Mladú ženu znásilnili a oboch bili oceľovými palicami, kým autobus celé hodiny jazdil po uliciach a dokonca prešiel cez kontrolné policajné stanovištia. Nakoniec oboch vyhodili na ulicu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok