Na poštu v Michalovciach prišiel balík s neznámym práškom

TASR
22.12.2012 11:04

Pre prítomnosť neznámej látky v priestoroch jednej z pôšt v Michalovciach zasahovali v piatok (21.12) podvečer na uvedenom mieste hasiči, policajti a zdravotnícki záchranári. Dvoch ľudí následne odviezli na vyšetrenie do miestnej nemocnice, ich hospitalizácia však nutná nebola.

Na poštu v Michalovciach prišiel balík s neznámym práškom
SITA

Policajti začali v súvislosti s týmto prípadom trestné stíhanie.

Neznáma látka sa objavila v jednej z poštových zásielok. Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová informovala, že jej adresátom bol 22-ročný Michalovčan. Obsahom zásielky mal byť mobilný telefón, ktorý si mladík objednal na základe inzerátu.

"V piatok približne o 17.50 h si Michalovčan zásielku prevzal na pošte. Po jej otvorení za prítomnosti pracovníčky pošty zistil, že sa tam nachádza papierová škatuľa, z ktorej sa vysypáva neznámy prášok krémovej farby," konkretizovala Mésarová.


Peter Nízky z operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Košiciach pre TASR uviedol, že po náleze neznámej látky hasiči časť priestorov pošty ohraničili a po jej zozbieraní následne dekontaminovali.


Mladíka a pracovníčku pošty následne previezli zdravotníci na vyšetrenie do michalovskej nemocnice. Ich zdravotný stav si však hospitalizáciu nevyžadoval a oboch z nemocnice krátko pred 22.00 h prepustili. Pre TASR to potvrdila Zuzana Gajdošiková zo spoločnosti Svet zdravia, pod ktorú spadá michalovské zdravotnícke zariadenie.


Látku nájdenú na pošte previezli hasiči humenskej Záchrannej brigády na rozbor do košického pracoviska Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ). "Výsledok je negatívny, nejde o antrax ani žiadnu inú nebezpečnú látku," povedala pre TASR Jana Stašková z RÚVZ v Michalovciach.


V súvislosti s týmto prípadom začal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Michalovciach trestné stíhanie pre zločin všeobecného ohrozenia, za čo je trestná sadzba štyri až desať rokov. Polícia po páchateľovi intenzívne pátra.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok