Na súde v Pezinku pokračuje hlavné pojednávanie v kauze vraždy Kuciaka. Svedčiť bude otec novinára

TA3
24.5.2022 09:11

Na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku v utorok pokračuje hlavné pojednávanie v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a prípravy vrážd prokurátorov Maroša Žilinku, Daniela Lipšica a Petra Šufliarskeho. Situáciu sleduje náš kolega Ladislav Žigo, ktorý povedal, že svedčiť bude aj otec zavraždeného novinára.

V prípade vraždy novinára a jeho snúbenice súd rozhoduje o vine Mariana Kočnera a Aleny Zsuzsovej. ŠTS ich pôvodne oslobodil spod obžaloby, ale Najvyšší súd SR vrátil vlani v máji prípad prvostupňovému súdu. Právoplatné sú v tejto kauze tri rozhodnutia. Miroslav Marček a Tomáš Szabó dostali 25-ročné nepodmienečné tresty odňatia slobody. Zoltán Andruskó 15 rokov nepodmienečne.

Pre prípravu vraždy súčasného generálneho prokurátora Maroša Žilinku, súčasného špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica a bývalého námestníka generálneho prokurátora Petra Šufliarskeho čelí obžalobe päť osôb - Marian Kočner, Alena Zsuzsová, Tomáš Szabó, Dušan Kracina a Darko Dragić.

Objednávka na vraždy Žilinku a Lipšica mala prísť na jeseň 2017, prijať ju mala Alena Zsuzsová. Na aprílovom pojednávaní sa Tomáš Szabó priznal k všetkým skutkom, ktoré sa mu kladú v tejto kauze za vinu.

Obžalovaného Mariana Kočnera po novom obhajuje Andrej Šabík. Doterajší obhajca Marek Para má po vzatí do väzby dočasne pozastavený výkon funkcie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok