Obľúbené SUV GLC od Mercedesu čoskoro spozná nástupcu

TA3/SZ
23.5.2022 18:30

Mercedes už v priebehu najbližších týždňov predstaví nástupcu populárneho SUV GLC. Značka aktuálne zverejnila prvú upútavku zachytávajúcu pripravovanú novinku

Obľúbené SUV GLC od Mercedesu čoskoro spozná nástupcu
Mercedes

Už prvého júna spoznáme nástupcu modelu GLC, ktorý bude zdieľať množstvo techniky s aktuálnou triedou C. Zverejnený záber napovedá, že spočiatku sa dočkáme klasickej SUV verzie, ku ktorej sa časom pridá aj karosársky variant kupé so štýlovo športovými tvarmi. GLC bude zdieľať všetky dôležité prvky s triedou C, z ktorej bude pravdepodobne prebratý aj interiér.

Celá paleta ponúkaných motorizácii bude elektrifikovaná, takže základom budú mild-hybridné jednotky. Vo vyšších verziách môžme očakávať hojné využitie plug-in hybridných motorizácii, ktoré bez väčších problémov prejdú na jedno nabitie približne 100 kilometrov.

Mercedes Mercedes

Štandardom nového GLC bude pohon oboch náprav prostredníctvom systému 4Matic, vďaka ktorému bude zabezpečená slušná priechodnosť terénom. Na zverejnenom zábere si môžme všimnúť novo tvarovaný zadný nárazník s decentným rozšírením v bočnej časti. Hlavne však zaujme nový tvar koncových svetlometov tvorených dvomi samostatnými plochami. Celkovo sú nové svetlá v porovnaní s predchodcom užšie čo evokuje modernejší, uhladenejší vzhľad. Nové EQC bude určite veľmi zaujímavým produktom v portfóliu značky, ktorý nadviaže na úspech aktuálne dosluhujúcej generácie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok