Sýkorom po zápase lomcovali emócie. Verí v postup našej reprezentácie

TA3 TASR
22.5.2022 11:15

Veľké emócie lomcovali slovenským hokejistom Adamom Sýkorom po zápase s Talianskom na MS v Helsinkách. Mladý útočník sa stal vo veku 17 rokov a 254 dní najmladším strelcom Slovenska v histórii svetových šampionátov. Po zápase si ešte prevzal hodinky pre najlepšieho hráča SR v zápase. Sýkorov gól na 2:0 bol navyše víťazný, Slováci aj vďaka nemu zvládli dôležitý zápas a zvíťazili 3:1.

Sýkorom po zápase lomcovali emócie. Verí v postup našej reprezentácie
TASR/Martin Baumann

Mladý útočník sa presadil tesne pred prvou prestávkou. Slafkovský potiahol puk do pásma, prihral vľavo rozbehnutému Sýkorovi a sedemnásťročný krídelník trafil do horného rohu. "Je to neuveriteľné. Som plný emócií, ale dôležité je víťazstvo. Verím, že po zápase s Dánskom si vybojujeme postup. Tréner brankárov Ján Lašák mi povedal, že keď sme na ľavej strane, tak máme hľadať druhú stranu na lapačku, tak som ho vypočul," povedal Sýkora.

Svoj prvý zásah na MS strelil s novou hokejkou a ako povedal, nebude ju meniť: "Jednu som zlomil na tréningu pred dvoma dňami, prišli mi nové a majú iné zahnutie. Asi pri nich zostanem." Talentovaného mladíka sleduje na MS aj množstvo skautov z rôznych klubov NHL, nielen v zápase s Talianskom pútal ich pozornosť. "Verím, že sa im to páči, uvidíme čo na to povedia. Treba byť pri zemi a pracovať ďalej na sebe."

Sýkora po góle netušil, že sa stal najmladším hráčom SR ktorý skóroval na MS, ďalšiu cenu dostal po zápase: "Ja som stál na modrej, užíval som si to, nečakal som to. Je to niečo navyše a som za to rád. Na tomto fóre si viac verím, hrám viac na puku. Snažím sa preniesť energiu do tímu."

V tretej tretine mal Sýkora prsty aj pri góle Tamášiho na 3:1. Práve po faule na neho išiel Talian na trestnú lavicu a početnú prevahu Slováci využili. Slovenský mladík išiel po zákroku súpera k ľadu, zábery na kocke ukázali, že ho trafil puk. Taliansky obranca však pridal aj krošček. "Po tej rane pukom ma to zabolelo, ten krošček som však dostal, aj keď som to trošku prifilmoval," rozosmial Sýkora novinárov a dodal: "Dali sme z toho gól, to je najdôležitejšie."

Tento triumf udržal Slovákov v hre o postup do štvrťfinále, o ktorý zabojujú v priamom súboji v utorok proti Dánsku. "Keď sme dostali gól na 2:1, tak sme na pár chvíľ zaváhali, ale robili sme stále dobré veci. Musíme teraz vyhrať, verím, že to zvládneme. Dánsko má skvelý tím, vyhrávajú zápasy. Bude to boj, ale verím, že to dokážeme," povedal Sýkora.  

Obranca Martin Fehérváry po svojom prvom góle na MS uviedol, že spoluhráčov pozve na večeru. Sýkora tesne po zápase netušil, čo si pripraví: "Čo mi povedia, to splním."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok