Lamborghini Huracán GT3 Evo 2. Okruhové náradie z Talianska prešlo vylepšením

TA3/SZ
20.5.2022 18:30

Čisto okruhovo zameraný Huracán GT3 dostal ďalšiu porciu vylepšení. Evo 2 dostane vylepšené jazdné vlastnosti a účinnejšie aerodynamické prvky

Lamborghini Huracán GT3 Evo 2. Okruhové náradie z Talianska prešlo vylepšením
Lamborghini

Čerstvá novinka ladená čisto na pretekárske okruhy v podaní automobilky Lamborghini práve prichádza. Ide už o druhý update závodného Huracánu GT3, ktorý vo svojej verzii Evo 2 prináša celokarbónovú karosériu s mimoriadnou pevnosťou a nízkou hmotnosťou.

Pre ešte väčšiu pevnosť bola podvozková časť vystužená nylónovými vláknami. Väčšej pevnosti a tuhosti karosérie pomáha aj bezpečnostný rám namontovaný naprieč celým interiérom chrániaci posádku v prípade nehody či prevrátenia auta. Spomínaný rám dostal taktiež vylepšenie, ktoré prinieslo dve nové rozpery ešte zvyšujúce ochranu posádky.

Lamborghini Lamborghini

Veľkou zaujímavosťou je, že balík vylepšení bude možné zakúpiť aj na pôvodné verzie GT3, takže aj staršie autá budú stále vybavené aktuálnym setupom. Aerodynamický balík vylepšení prináša so sebou prepracovaný zadný difúzor a rozmerný zadný spojler pôvodom z cestného Huracánu STO. Novinkou je aj vylepšenie sanie a centrálna plutva pretínajúca cely kryt motorového priestoru. Nový spojler umožní technikom nastaviť rôzne polohy krídla, a tak je možné prispôsobiť aerodynamiku na mieru pre určitý závodný okruh.

Pôvodný desaťvalcový motor poháňajúci zadné kolesá je samozrejmosťou rovnako, ako aj novo kalibrovaný systém trakčnej kontroly a systému ABS, ktorý prospieva lepšej stabilite a celkovo ovládateľnosti auta. Lamborghini v najbližšej dobe plánuje predstaviť ďalšiu novinku založenú na základoch modelu Huracán, ktorá však bude vybavená vyšším podvozkom. Malo by ísť o akýsi superšport do terénu. Určite pôjdem o veľmi zaujímavý a jedinečný kúsok, ktorý sa tak často na trhu neobjavuje.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok