Deodorant vyberajte pozorne. Keby ste ho nepoužívali vôbec, pre toto by ste boli zdravšie

TA3/zm
20.5.2022 16:00

Medzi prvými rannými krokmi v starostlivosti o pleť a telo je určite použitie deodorantu. Chodiť po svete páchnuce po pote už dnes nie je trendy a zrejme si nedokážete predstaviť, že by ste nepoužívali kozmetický zázrak, ktorý zabráni poteniu a zároveň prekryje pachy. No bez deodorantu by ste boli zdravšie.

Deodorant vyberajte pozorne. Keby ste ho nepoužívali vôbec, pre toto by ste boli zdravšie
Profimedia

Samozrejme, nejdeme vás nútiť vyhodiť svoj sprej či guľôčku, ale pri kúpe ďalšieho deodorantu čítajte pozornejšie zloženie.

Hormonálna rovnováha

V zložení mnohých antiperspirantov sa nachádzajú ftaláty, ktoré ovplyvňujú hormonálnu rovnováhu a v horších prípadoch aj reprodukčné schopnosti. Existuje však riešenie, vybrať si produkty, ktoré nie sú na tejto báze a hormóny sa po krátkom čase upravia samy.

Hliníkové soli

Pri študovaní zloženia si treba dať pozor aj na hliníkové soli, ktoré prekrývajú zápach, ale zároveň upchávajú potné žľazy. Môže sa zdať, že práve to chcete, ale určite by ste to zvážili, keby ste vedeli, že stoja za množstvom nádorov. Riešenie je vybrať si antiperspirant na báze minerálnych solí.  

Menej potenia

Znie to paradoxne, keďže antiperspirant má zabraňovať prílišnému poteniu, a práve po jeho vysadení sa stane to, že sa budete potiť menej. Nie je to tak u každej ženy, ale v mnohých prípadoch kozmetika plná chémie funguje ako spúšťač. Opäť jednoduché riešenie. Antiperspiranty majú zabraňovať tvorbe potu, kým deodoranty len prekrývať pach. Takže si môžete zvoliť druhý typ.

Témy: Krása zdravie
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok