Omladený Hyundai Ioniq 5 vstupuje na slovenský trh. Aká bude základná cenovka?

TA3/SZ
19.5.2022 11:00

Plne elektrický Ioniq 5 prešiel len nedávno technologickým osviežením, ktoré prinieslo pár dôležitých zmien. Novinka sa aktuálne dostáva do predaja na slovenskom trhu so zaujímavou cenovkou

Omladený Hyundai Ioniq 5 vstupuje na slovenský trh. Aká bude základná cenovka?
Hyundai

Technologicky omladený, mimoriadne úspešný elektromobil od Hyundaiu, ktorý zvíťazil v nespočetnom množstve ankiet prichádza aktuálne do predaja na našom trhu. Okrem väčšej batérie, ktorá umožní maximálny dojazd až 507 kilometrov ponúkne Ioniq aj vylepšené tlmenie zadnej nápravy či vylepšenú termoreguláciu akumulátoru a kamerové spätné zrkadlá.

Novinka bude dodávaná s dvomi kapacitami akumulátoru. Štandardom bude batéria s kapacitou 58 kWh. Vo vyšší verziách bude k dispozícii nový akumulátor s kapacitou zvýšenou na 77.4 kWh. Ten ponúkne maximálny dojazd až 507 kilometrov na jedno nabitie a vo verzii s pohonom oboch náprav bude dostupný až o 14 kW vyšší výkon. Vo výsledku bude mať teda najvyššia ponúkaná verzia Ioniqu maximálny výkon na úrovni 325 konských síl.

Hyundai Hyundai

Vylepšená tepelná regulácia batérie bude udržovať jej teplotu v optimálnom stave vhodnom pre rýchlonabíjanie. Dáta bude čerpať z navigácie, takže po spustení navigácie k nabíjacej stanici sa automaticky začne prispôsobovať teplota akumulátoru. Vylepšené tlmenie zadnej nápravy postrehne najmä vodič. Vďaka novým tlmičom sa vylepšili jazdné vlastnosti a auto by malo pri prejazde nerovnosťami pôsobiť neutrálnejšie.

Hyundai Hyundai

Základ ponuky bude tvoriť verzia Family osadená akumulátorom s kapacitou 58 kWh a výkonom 170 konských síl, ktorý je prenášaný výhradne na zadnú nápravu. Za túto verziu si značka na slovenskom trhu účtuje 43390 eur. Medzi prvky príplatkovej výbavy môžme zaradiť napríklad matný lak za 990 eur, alebo v najvyššej výbave panoramatické strešné okno za 1200 eur či balík technologickej výbavy Techno Pack za 1700 eur.

Hyundai Hyundai

Vrchol ponuky teda tvorí spomínaná verzia premium, ktorá ponúka možnosť voľby pohonu zadnej nápravy, alebo všetkých štyroch kolies. V prípade pohonu zadných kolies dostanete výkon 228 koní. Za takto vybavený model zaplatíte najmenej 56890 eur. V prípade pohonu oboch náprav bude k dispozícii výkon 325 konských síl. Túto verziu si značka cení na 60890 eur. Obe najvyššie verzie sú dodávané so 77.4 kWh akumulátorom. Na auto sa vzťahuje 5 ročná záruka bez obmedzenia nájazdu kilometrov. Na akumulátor sa zasa vzťahuje až 8 ročná záruka, alebo limit 160 tisíc kilometrov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok