Nórsko zvíťazilo v zápase s Rakúskom. Vylepšilo si pozíciu v tabuľke a posunulo sa nad Česko

TA3 TASR
18.5.2022 18:17

Hokejisti Nórska zdolali v stredu Rakúšanov 5:3 v B-skupine majstrovstiev sveta vo fínskom Tampere. V tabuľke majú päť bodov a posunuli sa priebežne na štvrté miesto, ktoré znamená postup do vyraďovacej časti. Dva góly si pripísal Mats Rosseli Olsen.

Nórsko zvíťazilo v zápase s Rakúskom. Vylepšilo si pozíciu v tabuľke a posunulo sa nad Česko
TASR/AP

Nóri nastúpia v ďalšom stretnutí v sobotu o 19.20 SELČ proti Čechom. Rakúšania budú hrať o deň skôr proti Lotyšom.  

B-skupina (Tampere): Nórsko - Rakúsko 5:3 (1:1, 2:1, 2:1)

Góly: 8. Rosseli Olsen (K. A. Olimb), 21. Martinsen (Johannesen, Rosseli Olsen), 32. Röymark (Haga, Nörstebö), 48. Rosseli Olsen (Martinsen, K. A. Olimb), 60. Rönnild (Jakobsson) - 7. Heinrich (Wukovits, Schneider), 27. Haudum (Unterweger, Ganahl), 57. Schneider (Wukovits, Heinrich). Rozhodcovia: Lawrence (Kan.), Štolc (Švaj.) - Chaput (Kan.), Obwegeser (Švaj.)

Vylúčenia: 7:4 na 2 min, navyše: Wimmer (Rak.) 5+DKZ za útok na hlavu

Presilovky: 1:3

Oslabenia: 1:0

Účasť: 6137 divákov.

Nórsko: Haukeland – Lilleberg, Johannesen, Nörstebö, Krogdahl, Rokseth, Klavestad – Rosseli Olsen, M. Olimb, K. A. Olimb   – Martinsen, Haga, Röymark – Jakobsson, Trettenes, Hoff – Rönnild, Brekke, Salsten,

Rakúsko: Kickert - Maier, Unterweger, Zundel, Heinrich, Wolf, Hackl, Brunner - Lebler, Haudum, Kasper - Schneider, Nissner, Raffl -  Feldner, Wukovits, Ganahl - Schwinger, Achermann, Huber - Wimmer 

Rakúšania mali za sebou tri stretnutia proti papierovo výrazným favoritom a vyťažili z nich dva body zo zápasu s Českom a jeden proti USA. Nečakane tak namiesto bojov o záchranu mohli premýšľať o postupe do play off, potrebovali však aj úspech proti rovnocennému súperovi. 

Proti Nórom sa im to spočiatku darilo. Na koňa ich posadila využitá presilovka, v 7. minúte skóroval Heinrich. Hneď nasledujúca početná výhoda Rakúšanov však dopadla presne naopak. V útočnej tretine prišli o puk, do rýchleho protiútoku sa dostal Rosseli Olsen a vyrovnal.  

Nóri sa dostali do vedenia 55 sekúnd po začiatku druhej tretiny, keď sa Johannesen natlačil pred brankára Kickerta, posunul puk Martinsenovi a ten ho dopravil do siete. Gól potvrdil aj videorozhodca, rovnako ako prvý rakúsky. Už v úvode druhej tretiny si tak obaja tréneri minuli svoje výzvy. Rakúšanov vrátila do hry opäť presilovka, v 27. minúte prestrelil obranu Haudum a vyrovnal. Do vedenia 3:2 sa Nóri dostali so šťastím. Jeden z Rakúšanov zlomil hokejku a severanom sa tak podarilo vytvoriť zámok ako v presilovke. Haga vystrelil, jeho pokus sa odrazil od obrany do Röymarkovej nohy a skončil v sieti.        

V úvode tretej dvadsaťminútovky zabrzdil myšlienky Rakúšanov na vyrovnanie Wimmer, ktorý za faul na hlavu putoval predčasne pod sprchy. Nóri mali k dispozícii dlhú päťminútovú presilovku, pohodlný dvojgólový náskok im zabezpečil Rosseli Olsen v 48. minúte v hre štyroch proti trom. Rakúšanom sa podarilo zdramatizovať duel, v 57. minúte skóroval opäť v presilovke Schneider. V záverečných sekundách však pridal poistku do prázdnej bránky Rönnild.  

Tabuľka B-skupiny

  1. Švédsko        3 3 0 0 0 14:4  9 bodov
  2. Fínsko         3 3 0 0 0 11:2  9 bodov
  3. USA            3 1 1 0 1  8:7  5 bodov
  4. Nórsko         4 1 1 0 2 11:14 5 bodov
  5. Česko          3 1 0 1 1  9:8  4 body
  6. Lotyšsko       3 1 0 0 2  5:8  3 body
  7. Rakúsko        4 0 1 1 2  8:12 3 body
  8. Veľká Británia 3 0 0 1 2  4:15 1 bod

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok