Slovenský diplomat zahynul pri splave rieky v Bosne a Hercegovine

TA3 TASR
18.5.2022 16:58

Slovenský diplomat Michal Hrušík sa utopil pri utorkovom splave rieky Una na hraniciach Bosny a Hercegoviny s Chorvátskom v oblasti vodopádov Štrbački Buk. Informuje veľvyslanectvo SR v Srbsku na sociálnej sieti Facebook a správy bosnianskeho denníka Dnevni avaz.

Slovenský diplomat zahynul pri splave rieky v Bosne a Hercegovine
Facebook/Slovenské veľvyslanectvo v Srbsku

"S veľkým zármutkom sme prijali správu, že včera nás tragicky navždy opustil náš kolega a kamarát Michal Hrušík, ktorý počas svojho pôsobenia v Belehrade zanechal výraznú, jedinečnú a nezmazateľnú stopu," napísalo slovenské veľvyslanectvo v Srbsku.

Hovorca ministerstva zahraničných vecí Bosny a Hercegoviny Adnan Begnanovič uviedol, že na rafte sa v čase nehody nachádzal miestny sprievodca, dvaja Nemci, jeden Čech a jeden Slovák.

Polícia v bosnianskom meste Bihač dostala hlásenie o prevrátení raftu na rieke Una v utorok okolo poludnia. Sprievodcovi sa podarilo zachrániť Nemcov aj Čecha. Privolaní záchranári neúspešne resuscitovali 38-ročného občana SR s iniciálami H.M., napísal Dnevni avaz. Miestna polícia príčinu nehody vyšetruje.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok