Gorila po roku: Prokurátor dokončuje správu o vyšetrovaní

TASR
21.12.2012 11:07

Presne pred rokom sa na internete objavil údajný spis tajnej služby s názvom Gorila. Hovoril o prepojení a korupcii vysokých štátnych predstaviteľov a finančnej skupiny. Do ulíc vyšli tisícky ľudí, polícia začala kauzu Gorila znovu vyšetrovať.

Gorila po roku: Prokurátor dokončuje správu o vyšetrovaní
SITA

"Špeciálny prokurátor práve v týchto dňoch dokončuje správu o stave vyšetrovania v trestnej veci s pracovným názvom Gorila, ktorú by mal minister vnútra odprezentovať v Národnej rade SR v januári," povedala hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Andrea Predajňová. Podrobnejšie informácie vraj nie je možné poskytnúť, pretože sa vykonávajú vyšetrovacie úkony.

Viac povedal minulý týždeň pre Hospodárske noviny policajný prezident Tibor Gašpar. "Viem určite o dvoch trestných stíhaniach, ale je možné, že ich bude viac. Mali by sa týkať podozrení z trestných činov korupcie a pravdepodobne podozrenia z trestného činu machinácie pri verejnom obstarávaní," povedal.

Podľa jeho slov vyšetrovatelia vypočuli vyše 50 svedkov. O tom, že by vypovedali aj údajní hlavní aktéri Gorily, nevie. Tvrdil, že vyšetrovanie pokračuje plynulo a bez prieťahov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok