V Malackách došlo k explózii. Únik chemikálií nezaznamenali, požiar je pod kontrolou

TA3 TASR
16.5.2022 22:29

Polícia a záchranné zložky v noci zasahovali pri explózii, ku ktorej došlo krátko po 21.00 h v priestoroch výrobnej haly na Priemyselnej ulici v Malackách. Informuje o tom bratislavská krajská polícia. Podľa najnovších informácií sú hasiči ešte stále na mieste, požiar majú pod kontrolou a vyhľadávajú skryté ohniská.

Nočný požiar v priestoroch výrobnej haly na Priemyselnej ulici v Malackách sa nerozšíril za hranice prevádzky. Informuje o tom na sociálnej sieti samospráva, ktorá dodáva, že chemické látky v ovzduší nenamerali a pri incidente nebol nikto zranený.

"Na mieste sú ešte stále hasiči, ktorým v likvidácii požiaru pomáha dážď," uvádza samospráva. Zdôrazňuje, že mobilné kontrolné chemické laboratórium, ktoré počas noci začalo preventívne monitorovať ovzdušie, únik chemických látok nezaznamenalo. "Nemocnica Malacky potvrdila informácie z noci, že nebol nik zranený, nikoho neošetrovali ani neprijali na hospitalizáciu," uistilo mesto.

Na mnohých miestach v Malackách i okolí mali obyvatelia cítiť tlakovú vlnu po výbuchu. Po explózii vypukol požiar, ktorý likvidovali profesionálni hasiči z Malaciek a dobrovoľní hasiči zo Stupavy a Plaveckého Štvrtka. Promptný zásah a koordinovanosť operácie vyzdvihol priamo na mieste aj minister vnútra SR Roman Mikulec.

Podľa najnovších informácií ministerstva vnútra sa hasičom podarilo oheň dostať pod kontrolu pred štvrtou hodinou ráno. Na mieste sú stále 2 cisterny, 1 výšková technika a 9 príslušníkov HaZZ, ktorí vykonávajú na mieste likvidačné práce. Podstatná časť zasahujúcich opustila miesto po lokalizačných prác, kedy už nebolo potrebné také množstvo síl a prostriedkov. Hasiči stále vykonávajú kontrolu nad požiariskom a vyhľadávajú skryté ohniská.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok