Zbavte sa žltých škvŕn od potu rýchlo, lacno a ľahko: Pomôže 5 domácich trikov

TA3/zm
17.5.2022 16:00

Niekto sa potí viac, iný menej, no po čase je najmä na bielej bielizni vidieť nepekný žltý fľak v podpazuší. Je škoda oblečenie len tak vyhadzovať, najskôr mu dajte šancu a oživte snehobielu pomocou domácich trikov.

Zbavte sa žltých škvŕn od potu rýchlo, lacno a ľahko: Pomôže 5 domácich trikov
Profimedia

Sú domáce, lacné a rýchle. Tieto triky zachránia biele oblečenie pred vyhodením, pretože zničia žlté škvrny v podpazuší.

Citrón

Do litru vlažnej vody pridajte šťavu z jedného vytlačeného citróna. Oblečenie v pripravenom kúpeli ponechajte hodinu a potom klasicky operte v práčke. Niekto podobný recept pripravuje ako pastu, nie ako kúpeľ. V takom prípade je dobré použiť kyselinu citrónovú, pridať do nej trochu vody, aby vznikla kaša, a tú potrieť na fľakaté miesta.

Aspirín

Máte doma vždy tabletky aspirínu? Možno ich prestanete používať na bolesť hlavy, ale začnete nimi čistiť domácnosť. Jedným z trikov, na čo je táto medicína skvelá, je odstraňovanie škvŕn od potu. Pridajte dve tabletky rozdrvené na prach do pol šálky studenej vody.  Zažltnutú časť odevu do nej ponorte minimálne na tri hodiny a hneď uvidíte výsledok.

Soľ

Štyri polievkové lyžice soli v litri studenej vody dokážu zázraky. Nie nadarmo sa hovorí, že je soľ nad zlato. Aj nad žlté škvrny od potu, pretože tento roztok nanesení pomocou špongie na znečistené miesto dokáže zmizíkovať na počkanie.

Ocot

Trik s octom je veľmi rýchly, pretože ho s ničím neriedite ani nemiešate. Skrátka ho nalejete na škvrnu od potu a oblečenie dáte ihneď oprať. Efekt bude o to silnejší, o čo dlhšie sa bude oblečenie v octe najskôr predmáčať.

Jedlá sóda

Z jedlej sódy a vody vytvorte kašu. Skúste pomer štyri polievkové lyžice sódy bikarbóny na štvrť šálky vody. Pasta poslúži ako zmizík, a ak ju necháte hodinu pôsobiť na zažltnutom mieste, už pred hodením do práčky uvidíte rozdiel.   

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok