Zelenina, ktorá rastie rýchlo, chystáte sa ju sadiť?

Zelenina, ktorá rastie rýchlo, chystáte sa ju sadiť? Zdroj foto: Depositphotos

Vypestujte si čo najrýchlejšie čerstvé plodiny z vašej záhrady rovno na stôl. Táto zelenina, ktorá rastie rýchlo, vás poteší svojou úrodou za krátky čas.  

Zelenina, ktorá rastie rýchlo

Reďkovky

Sú rýchlo rastúca zelenina, ktorá sa ľahko pestuje, čo z nej robí skvelú zeleninu najmä pre deti. Niektoré typy sú vyrastené už za tri týždne. Úroda reďkoviek je pripravená na konzumáciu akonáhle sú plody dostatočne veľké na to, aby sa jedli. Čím dlhšie zostanú v zemi, tým budú štipľavejšie. Nadmerne veľké reďkovky sú zase veľmi drevnaté.Všetko dôležité o reďkovkách sa dozviete TU.

Objavte tajomstvá odborníkov: 7 účinných metód, ako zastaviť krtkov vo vašej záhrade

Špenát

Pestovanie vlastného špenátu je jednou z najzaujímavejších záhradníckych skúseností. Je to jednoduchá zelenina, ktorá rastie doslova doma. Listy môžete začať zbierať 20 až 30 dní po zasiatí. Výživné listy špenátu sú plné železa, vápnika, proteínov a vitamínu A.

Mrkva

Klasickú mrkvu s pomarančovými koreňmi spájajú nové odrody v dúhovej farbe, vrátane červenej, bielej, žltej a fialovej. Prichádzajú v rôznych tvaroch, vrátane malých a takmer guľatých, ale poznáme aj veľmi veľké a valcovité. Mrkvu môžete začať ťahať zo zeme hneď ako dostane plnú farbu, čo je 60 až 80 dní po výsadbe.

Uhorka

Ľahko sa pestuje. Pestovanie uhoriek na podporných mrežiach a pozdĺž plotov umožňuje efektívne využitie priestoru. Udržiavajte uhorky dobre zavlažované. Málo vody by mohlo viesť k ich horkosti. Akonáhle sa zelenina dobre nastaví, rýchlo sa vyvíja a zvyčajne už do 50 až 70 dní od výsadby.

Kel

Kel je vynikajúca zelenina na varenie. Listy môžu byť modrozelenej, zelenej alebo vínovej farby a zvlnené, kučeravé alebo aj ploché. Farba a chuť sa zlepšujú s chladným počasím. Zber zrelých listov je už 30 až 40 dní od vysadenia.

Zelená cibuľka

Alebo jarná cibuľa je nezrelá cibuľa, ktorá sa zbiera skôr. Väčšina zelenej cibule je pripravená na zber 70 až 90 dní od nasadenia. Vyberajte z pôdy zelené cibuľky pokiaľ majú okolo 20 centimetrov.