Úplne nové BMW radu 7 spoznalo slovenské ceny. Na akej sume štartuje cenovka?

TA3/SZ
16.5.2022 11:00

Len nedávno predstavené BMW radu 7 vstupuje na slovenský trh. Akú sumu si musí nový majiteľ pripraviť na vrcholnú verziu v ponuke?

Úplne nové BMW radu 7 spoznalo slovenské ceny. Na akej sume štartuje cenovka?
BMW

BMW len pár týždňov späť predstavilo úplne novú, technologicky nabitú generáciu luxusnej limuzíny radu 7, ktorá okrem iného priniesla aj kontroverzný dizajn s obrovskou prednou maskou a rozdelenými svetlometmi. Ponúkaná paleta pohonných jendotiek zahŕňa okrem verzii so spaľovacím motorom aj plne elektrický variant i7.

BMW bude spočiatku na našom trhu ponúkať iba verziu označovanú ako i7 xDrive60. Z názvu je teda jasné, že sa bude jednať o plnohodnotný elektromobil vo svojej najvyššej a najvýkonnejšej konfigurácii pohonu.

BMW BMW

Slovenská cenovka bude v tomto prípade začínať sumou 138 400 eur. Ak však zohľadníme rôzne príplatky a želania zákazníka, tak cenovka môže ľahko vyletieť o niekoľko desiatok tisíc nahor. Zákazník za svoje peniaze dostane výkon generovaný dvojicou elektromotorov na úrovni 544 koní a 745 Nm krútiaceho momentu. Z pokoja na 100 km/h zrýchli táto 2.7 tony vážiaca limuzína v priebehu 4.7 sekundy. Maximálny dojazd na jedno nabitie akumulátoru sa pohybuje na úrovni 625 kilometrov.

BMW BMW

Automobilka pre náš trh doposiaľ otvorila objednávky len na túto verziu. Ak by ste však chceli siahnuť po inej verzii, či exemplári vybavenom aj spaľovacím motorom, tak v tom prípade si musíte ešte nejaký čas počkať. Podľa všetkého by sa slovenská ponuka mohla rozrásť ešte v priebehu roku 2022, kedy s určitosťou spoznáme základné cenovky všetkých motorizácii aj pre náš trh.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok