Švajčiarsko porazilo Dánsko 6:0. Rozhodujúce boli štyri góly v druhej tretine

TA3 TASR
15.5.2022 21:59

Švajčiarski hokejoví reprezentanti zvíťazili v nedeľňajšom zápase "slovenskej" A-skupiny MS vo Fínsku nad Dánskom jednoznačne 6:0. O triumfe rozhodli v druhej tretine, v ktorej strelili štyri góly.

Dánsko Švajčiarsko Riga 2021 1140 px
TASR/AP

Švajčiari sa najbližšie stretnú v utorok o 19.20 h s Kazachstanom, Dánsko nastúpi o štyri hodiny skôr proti Taliansku.

A-skupina (Helsinki):


Dánsko - Švajčiarsko 0:6 (0:1, 0:4, 0:1)

Góly: 9. Herzog (Glauser, Corvi), 22. Meier (Moser, Malgin), 26. Suter (Malgin, Simion), 33. Moser (Malgin, Suter), 38. Kurashev (Hischier, Corvi), 47. Malgin (Meier, Moser). Rozhodovali: Ohlund (Švéd.), Rekucki - Davis (obaja USA), Sormunen (Fín.), vylúčení: 4:6 na 2 min, presilovky: 0:3, oslabenia: 0:0, 2645 divákov.
Dánsko: Dichow (41. Dahm) - Lassen, M. Lauridsen, O. Lauridsen, Jensen Aabo, Larsen, N. Jensen, Kristensen - Ehlers, Nielsen, Blichfeld - Storm, Scheel, Regin - Bau Hansen, Meyer, Bjorkstrand - Jakobsen, Poulsen, Aagaard - Asperup
Švajčiarsko: Genoni - Kukan, Siegenthaler, Fora, Moser, Fora, Glauser, Geisser, Egli, Marti - Bertschy, Hischier, Meier - Simion, Malgin, Suter - Ambühl, Corvi, Herzog - Thürkauf, Kurashev, Scherwey

Dáni si zahrali hneď v úvode zápasu presilovku, ale veľa vody v nej nenamútili. Švajčiari postupne prebrali opraty zápasu a v 9. minúte išli do vedenia. Hneď po buly dostal Herzog prihrávku na modrú čiaru, vypálil presne k žŕdke, od ktorej sa puk odrazil do siete. Dáni si vytvorili tlak počas ďalších dvoch presiloviek, no Genoni predviedol niekoľko dobrých zákrokov a skóre sa nezmenilo. V závere tretiny sa dostali do prečíslenia 2 na 1 Scherwey s Thürkaufom, no druhý menovaný netrafil bránku. Dáni prišli v prvej tretine o obrancu O. Lauridsena, ktorý išiel do šatne so zraneným ramenom.

 V úvode druhého dejstva si zahrali v početnej výhode už aj Švajčiari a využili ju už po deviatich sekundách zásluhou Meiera. O štyri minúty pridali tretí gól, keď video potvrdilo, že Dichow vykopol strelu Sutera spoza bránkovej čiary. V 21. minúte mohli znížiť Dáni pri presilovke, ale Ehlers trafil len do žŕdky. Trest prišiel vzápätí, Moser upravil na 4:0 a v 38. minúte využil ďalšiu početnú výhodu Švajčiarska Kurashev - 5:0. Dáni poslali do tretej tretiny Dahma namiesto Dichowa. Druhý brankár inkasoval v 47. minúte, keď Švajčiari využili tretiu presilovku zásluhou Malgina. Potom sa duel už len dohrával a Švajčiari si pripísali druhé víťazstvo na turnaji a sú na čele tabuľky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok