Nosíte džínsy a mikinu? Potom máte veľký predpoklad trpieť depresiou

TA3/zm
16.5.2022 16:00

To, ako sa obliekate môže byť odzrkadlením vášho duševného stavu. A ak medzi vaše základné kúsky patria džínsy s mikinou, je veľký predpoklad, že máte nábeh na depresiu.

Nosíte džínsy a mikinu? Potom máte veľký predpoklad trpieť depresiou
Pexels

Oblečenie môže naznačovať váš psychický stav. Vedci prišli na kombináciu vecí, ktorá najčastejšie vypovedá o depresii.

Depresívne džínsy

Hovoriť o tom, že džínsy niečo naznačujú, je odvážne. Najmä ak ide o kúsok, ktorý nájdete v šatníku takmer každej ženy. No vedci majú iný názor. Ak je niekto denimová kráľovná a oblieka si džínsy takmer neustále, zrejme na tom nie je duševne dobre. Podľa zaujímavej štúdie do útrob našej duše, však nejde len o samotné rifle, ale o to, čo k nim skombinujete.

Džínsy šťastia

Údajne až tretina šťastných žien po džínsach nesiahne. Ak si ich oblečiete ako neutrálny kúsok a pridáte k nim svoje obľúbené šperky alebo výrazné topánky, potom vraj stále problém so psychikou nemáte.

Konkrétne, 25% žien volí rifle, keď majú dobrú náladu, práve preto, že ide o neutrálny kúsok šatníka a dajú s k nim kombinovať iné módne výstrelky.

Široké so širokým

Naopak, výskum profesorky Karen Pineovej ukazuje aj to, ktorá kombinácia z džínsami je výkrikom o pomoc. Keďže tieto nohavice sa dnes už vyrábajú v toľkých strihoch, nie vždy vám sadnú. To znamená, že ak džínsy obľubujete, je možné, že nedbáte o svoj vzhľad. A hlave, ak ich kombinujete so širokými topmi, teda voľnými košeľami a mikinami. Podľa psychologičky je to najčastejší outfit depresiou trpiacich žien.

Témy: Vzťahy móda
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok