Rolls-Royce Phantom prešiel decentným faceliftom. Čo všetko Series II prináša?

TA3/SZ
15.5.2022 11:00

Aktuálna generácia modelu Phantom je tu s nami už päť rokov. K slovu sa teda prihlásil facelift s dôležitými zmenami, ktoré z neho robia to najlepšie, čo majú zákazníci v tomto segmente možnosť zakúpiť

Rolls-Royce Phantom prešiel decentným faceliftom. Čo všetko Series II prináša?
Rolls-Royce

Ôsma generácia Phantomu je na trhu už od roku 2017, takže menší facelift bol samozrejmosťou. Pri navrhovaní novinky brala značka do úvahy názor zákazníkov, ktorý si želali čo najmenej zásadných zmien. Z tohto dôvodu tu nájdeme len minimum dizajnových úprav. Novinkou pri pohľade na prednú časť je vodorovná linka na vrchnom okraji masky chladiča opticky prepájajúca predné svetlomety.

Drobné zmeny sa odohrávali aj pri tvarovaní prednej masky, a to z dôvodu väčšej dominantnosti sošky Spirit of Ecstasy. Úplnou novinkou pre model Phantom je podsvietená mriežka chladiča po vzore modelu Ghost.

Phantom Rolls-Royce

Pohľad z profilu sa na prvý dojem veľmi nezmenil, no pozorné oko si všimne nové disky kolies vyrobené z nehrdzavejúcej ocele dodávané buď v čiastočnom, alebo úplnom lesku. Značka pri ich výrobe využívala najmä technológiu 3D frézovania pre čo najväčšiu presnosť a dokonalosť. Interiér sa dočkal v tomto prípade úplne minimálnych zmien. Našli by sme tu však hrubší volant zabezpečujúci bližší kontakt vodiča s autom, alebo funkciu Rolls-Royce Connected zabudovanú do systému infotainment, ktorá umožňuje prostredníctvom smartfónu sledovať polohu vozidla a rôzne údaje o jeho stave.

Phantom Rolls-Royce

Spolu s faceliftom Phantomu predstavila značka aj Phantom nazvaný Platino, ktorý svojou bielo striebornou farebnou kombináciou odkazuje na rovnomenný drahý kov. Tento špeciálny model má byť pokračovaním výskumu automobilky v oblasti látkou čalúnených interiérov. Prvým takýmto modelom bola v roku 2015 predstavená edícia Serenity s interiérom čalúneným hodvábom. Tento konkrétny kúsok kombinuje čalúnenie kožou a dvomi druhmi látky.

Obe použité látky sú svojim spôsobom špeciálne, pretože jedna bola vyrobená z vlákien bambusu a druhá bola vyrobená mlynom v Taliansku. Na oboch použitiach látkach bol zakomponovaný vzor odkazujúci na spomínanú sošku Spirit of Ecstasy. Rovnaký vzor by sme našli aj na lakťových opierkach či dekore palubnej dosky. Obe predstavené novinky potvrdili, že Rolls-Royce dokáže použitím minimálnych zmien vytvoriť opäť o čosi dokonalejšie auto, ako bol predchodca. Klobúk dole.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok