Domáce Fínsko vyhralo aj druhý zápas na MS. Lotyšsko zdolalo 2:1

TA3 TASR
14.5.2022 22:07

Hokejisti domáceho Fínska zvíťazili vo svojom druhom zápase v základnej B-skupine MS nad Lotyšskom 2:1. Lotyši dlho živili šancu na bodový zisk, ale favorizovaných Fínov spasil presilovkový gól Mikaela Granlunda v 58. minúte.

Domáce Fínsko vyhralo aj druhý zápas na MS. Lotyšsko zdolalo 2:1
TASR/AP

Lotyši nastúpia na svoj tretí zápas na MS v pondelok 16. mája od 15.20 SELČ proti Nórsku, Fíni budú hrať v rovnaký deň od 19.20 proti USA.

B-skupina (Tampere):

Lotyšsko - Fínsko 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)

Góly: 9. Balcers (Keninš) - 31. Manninen (Granlund, Lehtonen), 58. Granlund (Lehtonen, Manninen). Rozhodovali: Ingram (Kan.), MacFarlane – Briganti (obaja USA), Van Oosten (Kan.), vylúčení: 3:2 na 2 min., presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, 11.483 divákov.

Lotyšsko: Merzlikins - Jaks, Zile, Mamčics, Bergmanis, Sotnieks, Čukste, Smons - Keninš, Abols, Balcers -  Krastenbergs, Džerinš, Rih. Bukarts - Marenis, Batna, Rob. Bukarts - Smirnovs, Dzierkals, Jelisejevs

Fínsko: Säteri - Lehtonen, Hietanen, Seppalä, Ohtamaa, Friman, Vatanen, Pokka - Mik. Granlund, Manninen, Hartikainen - Pesonen, Filppula, Armia - Rajala, Lammikko, Sallinen - Mäenalänen, Björninen, Anttila

Lotyši sa poučili po piatkovej prehre s USA a proti domácim Fínom sa od úvodu prezentovali koncentrovaným výkonom. Keninš v 4. minúte ešte nevyužil sľubnú šancu, na opačnej strane nebol úspešný Rajala. Lotyši zarmútili domácich fanúšikov v 9. minúte, keď Balcers v úniku dvoch proti jednému prekonal Säteriho - 1:0.

V druhej časti Fíni zvýšili nasadenie a do hry pridali priamočiarosť, ale organizovaná hra Lotyšov im robila problémy. Fínska prevaha bola zrejmá najmä v presilovkách, ktoré sa napokon ukázali ako kľúčové. V 30. minúte sa dostali k prvej početnej výhode v zápase, v ktorej Manninen z ostrého uhla dorazil strelu Granlunda - 1:1.

Aj tretia tretina priniesla vyrovnaný súboj, v ktorom si oba tímy dali pozor na chyby a prečíslenia. Rozhodujúci moment priniesla presilovka Fínov v 58. minúte. Útočník Mikael Granlund, ktorý sa k tímu pripojil krátko pred zápasom, prestrelil Merzlikinsa a rozhodol o druhom fínskom víťazstve na turnaji. Lotyši sa v závere snažili o vyrovnanie počas hry bez brankára, domáci im však nedovolili výraznú šancu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok