Ford Mustang Mach-E dostal balík vylepšení. Čo všetko prinášajú?

TA3/SZ
13.5.2022 18:30

Ford predstavil decentné osvieženie len nedávno predstaveného elektrického SUV Mustang Mach-E. Týka sa najmä softvéru, ktorý bude dostupný aj pre vozidlá už doručené zákazníkom

Ford Mustang Mach-E dostal balík vylepšení. Čo všetko prinášajú?
Ford

Prvý elektrický Mustang v SUV šate je na trhu už takmer rok. Výrobca najnovšie prichádza s rôznymi vylepšeniami, ktoré z neho robia dokonalejšie auto so všestranným využitím. Veľkou novinkou je najmä navýšenie ťažnej kapacity auta, ktorá sa posunula z pôvodných 750 kilogramov až na jednu tonu.

Majiteľom tak auto umožní bez problémov ťahať aj ťažší príves. Vylepšenie sa týka verzie s pohonom nie len oboch náprav, ale aj modelu so zadným náhonom. Ako výrobca deklaruje, Mach-E nemá najnovšie problém potiahnuť menší čln či rybársku loď menších rozmerov.

Ford Ford

Ďalšou novinkou je zrýchlenie nabíjania medzi 80 a 90 percent kapacity akumulátora. Povodne týchto 10% trvalo nabiť približne 50 minút. Po vylepšení softvéru sa tento čas skrátil na príjemných 15 minút, čo je slušná časová úspora.

Ford Ford

Zmenou nastavenia prešla aj funkcia one pedal, ktorá vodičovi umožňuje riadiť auto len pomocou jedného pedálu za využitia rekuperácie kynetickej energie. Po novom bude táto funkcia výrazne plynulejšia a užívateľsky prívetivejšia.

Najlepšou správou je, že osviežený softvér budú mať možnosť zakúpiť a nainštalovať aj zákazníci, ktorým elektrický Mustang už v garáži parkuje. Po zaplatení si auto jednoducho aktualizáciu stiahne a aplikuje. Vodič tak sadne do toho istého, ale predsalen lepšieho auta.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok