RSQ8 Signature Edition je radikálne upravené SUV z dielne úpravcu ABT

TA3/SZ
13.5.2022 11:00

Nemecký úpravca ABT sa najnovšie podrobne pozrel na Audi Q8 vo svojej vrcholnej verzii. Firma úpravou dosiahla pôsobivú dynamiku a vysoký výkon. Akú maximálnu rýchlosť dokáže upravená RSQ8 vyvinúť?

RSQ8 Signature Edition je radikálne upravené SUV z dielne úpravcu ABT
ABT

ABT je známe svojimi rôznymi projektmi, ktorých výsledok vždy rozhodne stojí za to. Najnovším príkladom je RSQ8 Signature Edition, ktorá okrem dizajnových vylepšení prináša aj výrazne upravený výkon. Na čierno čiernej RSQ8 si môžme v prednej časti všimnúť výrazný splitter, ktorý pomáha k zlepšeniu aerodynamických vlastností a opticky znižuje auto. Ďalšími zmenami sú napríklad rozšírené bočné prahy či kryty spätných zrkadiel taktiež diktované aerodynamikou.

ABT ABT

Zadok auta sa taktiež dočkal výraznejších zmien, ktoré v tomto prípade priniesli rozmernejší strešný spojler, výrazný difúzor v spodnej časti nárazníku či štvoricu koncoviek výfukového systému. Novinka stojí na 23 palcových diskoch kolies, ktorých veľkosť k autu vyslovene patrí.

Zaujímavostou je, že celý bodykit karosérie je vyrobený z uhlíkových vlákien z dôvodu čo najmenšieho navýšenia hmotnosti. Úpravy sa dočkal aj podvozok, ktorý bol výraznejšie znížený, čo má za následok menšie náklony karosérie a vo výsledku aj posunutie ťažiska bližšie k zemi.

ABT ABT

Pod prednou kapotou nájdeme pôvodný štvorlitrový motor V8 prepĺňaný dvoma turbami, ktorého výkon bol však značne upravený. Vďaka novým turbodúchadlám, úprave riadiacej jednotky a účinnejšiemu chladiču sa podarilo firme vyhnať výkon až na úroveň 800 konských síl a 1000 Nm krútiaceho momentu, ktorý zabezpečuje zrýchlenie z pokoja na 100 km/h v priebehu krátkych 3.2 sekundy.

Maximálna rýchlosť je v tomto prípade stanovená na 315 km/h. Vyrobených bude celkovo 96 kusov, ktorých výsledná cena sa dotkne sumy približne 316 tisíc eur.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok