Rokovanie národnej rady sa skončilo predčasne, koalícia nie je dohodnutá

TA3
11.5.2022 12:08

Rokovanie v národnej rade v stredu skončilo predčasne. Prerušené je až do budúceho štvrtka. Koaliční partneri totiž na predkladaných návrhoch nie sú dohodnutí. Viac povedala redaktorka Lenka Ježová.

Poslanci národnej rady ukončili desiaty deň 65. schôdze dopoludňajším hlasovaním. Schôdzu následne prerušili, pokračovať budú v rokovaní až o týždeň vo štvrtok. O priebehu schôdze informoval predseda parlamentu Boris Kollár po poslaneckom grémiu. Dôvodom má byť to, že viacero poslancov bude na služobných zahraničných cestách.

Návrh na zmenu mali predložiť tri koaličné poslanecké kluby. "Nemali by sme dosť poslancov na hlasovanie, zo slušnosti k opozícii som zvolal aj grémium a oboznámil som ich s týmto postupom," uviedol Kollár s tým, že opozícia s návrhom nesúhlasila.

Štvrtkové rokovanie by mali poslanci začať novelou zákona o príspevku poskytovanom z európskych štrukturálnych a investičných fondov. O návrhu rokujú v skrátenom legislatívnom konaní. Na programe majú aj personálne voľby na post komisára pre deti a predsedu Najvyššieho kontrolného úradu, ale aj voľbu člena Správnej rady Ústavu pamäti národa. Tieto voľby sa majú konať budúci štvrtok po 11.00 h s tým, že výsledky oznámia až po obednej prestávke o 14.00 h.

Nezaradený poslanec Richard Raši označil prerušenie schôdze za nehoráznosť. Dôvodom podľa neho je, že sa vládne strany nevedia dohodnúť na pomoci ľuďom a navzájom sa vydierajú aj v súvislosti s personálnymi voľbami. "Nie je pravda, že sa NR SR prerušila preto, lebo sú poslanci na služobných cestách. Rokovanie NR SR bolo oficiálne plánované minimálne do 13. mája," pripomenul na tlačovej konferencii. Schválenie pomoci ľuďom podľa neho vláda podmieňuje inými ústupkami.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok