Novou Miss Universe sa stala violončelistka z USA

TA3, TASR
20.12.2012 12:48

Dvadsaťročná Američanka Olivia Culpová zvíťazila v noci nadnes vo finále súťaže Miss Universe, ktoré sa konalo v Las Vegas.

V 61. ročníku najväčšej súťaže krásy ju za víťazku vybrala spomedzi 89 súperiek z celého sveta desaťčlenná porota. Brunetka z Rhode Islandu hrá na violončelo a angažuje sa v boji proti rakovine prsníka. Korunku jej odovzdala vlaňajšia víťazka Leila Lopesová z Angoly.

Culpová je ôsmou Miss Universe zo Spojených štátov a prvou Miss USA, ktorá tento titul získala od roku 1997.

Na druhom mieste skončila 23-ročná Filipínčanka Janine Tugononová, za ktorou nasledovala kráska z Venezuely Irene Sofia Esser Quinterová. Filipínčanka sa umiestnila v prvej trojke aj vlani.
Slovensko na Miss Universe 2012 zastupovala Ľubica Štepánová z Prievidze.

Účastníčky Miss Universe, ktorej spoluorganizátorom je americký miliardár Donald Trump, musia byť vo veku 18-27 rokov, slobodné a bezdetné. Súťaž tentoraz vysielala v priamom prenose americká televízia NBC z hotela a kasína Planet Hollywood v Las Vegas, pričom ju mohla sledovať približne miliarda divákov v 190 krajinách, uviedli organizátori.

Tí nezabudli ani na obete nedávnej masakry 20 detí a šiestich dospelých na základnej škole v americkom štáte, ktorých pamiatku si pripomenuli minútou ticha.

mu.jpg

Slovenská misska Ľubica Štepánová

ls.jpg
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok