Parlament amnestie Vladimíra Mečiara neodsúdil

SITA
19.12.2012 17:46

Poslanci Národnej rady SR dnes neschválili uznesenie, ktorým mal parlament odsúdiť amnestie vtedajšieho zastupujúceho prezidenta Vladimíra Mečiara. Za návrh Pavla Hrušovského (KDH) zahlasovalo 62 zo 142 prítomných poslancov.

Parlament amnestie Vladimíra Mečiara neodsúdil
SITA

Uznesenie sa malo týkať amnestií ku kauzám zavlečenia Michala Kováča ml. a zmareného referenda. Vo vyhlásení mal parlament konštatovať, že to boli nemorálne a bezprecedentné rozhodnutia nezodpovedajúce princípom právnej istoty a spravodlivosti. V texte tiež malo byť, že prijatie týchto amnestií zabránilo objasniť, vyšetriť a potrestať všetkých tých, ktorí tento hanebný čin zavlečenia prezidentovho syna a občana SR mimo územia SR zosnovali a uskutočnili.

Hrušovský v rozprave povedal, že kauza zavlečenia prezidentovho syna zanechala na slovenskej novodobej histórii zlú stopu, ktorej sme povinní sa zbaviť za akýchkoľvek okolností a vynaložiť na to všetko úsilie. "Ten skutok sa stal, Kováčovi syna uniesli. Nestrkajme hlavu do piesku," vyzýval poslancov. Hrušovský sa pýtal, či je vôbec možné, aby politici tento stav aj ďalej tolerovali. "Urobme všetko pre to, aby sme sa zbavili tejto traumy z minulosti," apeloval.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok