Pellegrini vyzval Lengvarského na odchod z funkcie. Je príťažou slovenského zdravotníctva, uviedol

TA3 TASR
5.5.2022 13:15

Expremiér a nezaradený poslanec Národnej rady SR Peter Pellgrini vyzval ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského na odchod z funkcie. Urobil tak na štvrtkovej tlačovej konferencii. Tvrdí, že minister financií a líder OĽANO Igor Matovič Lengvarského neznáša a kým bude vo funkcii, zdravotníctvo bude terčom Matovičovej pomsty a rezort financie nedostane.

Peter Pellegrini, predseda strany Hlas-SD
TA3 / David Duducz

"Po tom všetkom, čo tento pán neurobil, po tom všetkom, akú nedôveru má vo vlastných radoch, ako ho neznáša minister financií, akú má nedôveru u predsedu vlády Eduarda Hegera, je tento pán príťažou slovenského zdravotníctva a škodí slovenskému zdravotníctvu," povedal Pellegrini na adresu Lengvarského.  

Dodal, že minister "zbabral" výstavbu a rekonštrukcie nemocníc a zrejme sa mu nepodarí vyčerpať financie pre zdravotníctvo z fondu obnovy. Hovorí o ohrozovaní rezortu. Okrem Lengvarského Pellegrini zopakoval i výhrady voči ministrovi vnútra Romanovi Mikulcovi. Poukázal na pochybnosti o manipulovaní vyšetrovania káuz. Expremiér podotkol, že jeho poslanci nebudú iniciovať jeho odvolávanie v pléne, no vyzývajú ho, aby sám z funkcie odišiel.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok