NHL: Tampa Bay vyrovnala sériu s Torontom. Černák si pripísal dva plusové body

TA3 TASR
5.5.2022 07:13

Hokejisti Tampy Bay zvíťazili v druhom stretnutí 1. kola play off NHL na ľade Toronta 5:3 a vyrovnali stav štvrťfinálovej série Východnej konferencie na 1:1.

NHL: Tampa Bay vyrovnala sériu s Torontom. Černák si pripísal dva plusové body
TASR/AP

V drese dvojnásobného obhajcu Stanleyho pohára zažiaril švédsky obranca Victor Hedman, ktorý v noci na štvrtok zaznamenal gól a tri asistencie. Slovenský obranca "bleskov" Erik Černák odohral takmer 22 minút, pripísal si dva plusové body a súperovho brankára ohrozil štyrmi strelami. Minnesota si poradila so St. Louis 6:2 aj vďaka hetriku ruského útočníka Kirilla Kaprizova a odplatila súperovi prehru 0:4 z prvého zápasu štvrťfinále Západnej konferencie.

Domáci už stihli len skorigovať na rozdiel dvoch gólov. “Bolts” skórovali trikrát v početnej výhode. “Boli sme veľa vylučovaní. Majú výborné presilovky a keď chceme uspieť, tak nesmieme toľko faulovať,” povedal Marner.  Vasilevskij zaznamenal 50. víťazstvo vo svojom 83. zápase v play off. Len šiesti brankári v histórii NHL dosiahli túto métu rýchlejšie (Jacques Plante - 69, Ken Dryden - 73, Billy Smith - 74, Gerry Cheevers - 80, Patrick Roy - 82 a Turk Broda - 82). Na métu 50 triumfov v play off sa dostal ako 22. brankár v histórii. Séria sa sťahuje na dva zápasy na ľad Tampy Bay, tretí duel je na programe v noci na sobotu.

Minnesota si poradila so St. Louis 6:2 aj vďaka hetriku ruského útočníka Kirilla Kaprizova a odplatila súperovi prehru 0:4 z prvého zápasu štvrťfinále Západnej konferencie. K vyrovnaniu série na 1:1 prispeli aj Marc-Andre Fleury, ktorý chytil 32 striel a autor dvoch gólov a asistencie Joel Eriksson Ek. Švédsky center sa chvíľu tešil aj z hetriku, ale jeho zásah na 6:2 neuznali po trénerskej výzve Blues pre ofsajd. Blues znížili z 0:4 na 2:4, keď sa presadili Jordan Kyrou a Vladimir Tarasenko, ale definitívne ich zrazili dva zásahy Kaprizova. St. Louis chýbal pre nešpecifikované zranenie Nick Leddy a duel nedohral ďalší zadák Roberto Bortuzzo, ktorý v prvej tretine dostal pri blokovaní strely puk do bočnej strany hlavy.

Sériu na 1:1 vyrovnali aj hokejisti Edmontonu, keď v druhom zápase na domácom ľade zdolali Los Angeles 6:0. Piate čisté konto v kariére play off zaznamenal Mike Smith, ktorý nepustil za chrbát ani jednu z 30 striel Kings. Dva góly a asistenciu zaznamenal Evander Kane, Ryan McLeod mal bilanciu 1+1 a Connor McDavid s Evanom Bouchardom prispeli k úspechu dvomi asisteciami. Skóre duelu a tým pádom víťazný gól strelil Leon Draisaitl.

NHL výsledky:

 1. kolo play off NHL: štvrťfinále Východnej konferencie - 2. zápasy:

Carolina - Boston 5:2 /stav série: 2:0/

Toronto - Tampa Bay 3:5 /stav série: 1:1/

štvrťfinále Západnej konferencie - 2. zápasy:

Minnesota - St. Louis 6:2 /stav série: 1:1/

Edmonton - Los Angeles 6:0 /stav série: 1:1/

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok