Štyria mŕtvi a 12 ranených po zrútení dvoch obytných domov v Palerme

TASR
18.12.2012 22:34

Dva susediace bytové domy sa dnes zrútili v historickom centre sicílskeho mesta Palermo. Pri nešťastí zahynuli štyria obyvatelia a zranenia utrpelo ďalších 12 ľudí. Prokuratúra vyšetruje obvinenia, že najvyššie poschodie bolo postavené na jednej budove dodatočne a ilegálne.

Štyria mŕtvi a 12 ranených po zrútení dvoch obytných domov v Palerme
SITA

Informovali o tom talianske médiá, ktoré citovala agentúra AP a Reuters.

Tlačová agentúra LaPresse uviedla, že obyvatelia zavolali v pondelok večer hasičov, keď si všimli na múroch jednej z budov pukliny. Kým hasiči evakuovali obyvateľov, oba domy sa jeden po druhom zrútili.

Polovica z dvanástich rodín unikla tragédii, po ktorej zostali na mieste len kopy betónu, nábytku a domáceho vybavenia. Záchranári vytiahli z trosiek štyri telá. Najprv objavili dvoch mŕtvych mužov vo veku 54 a 82 rokov. Neskôr vytiahli zo sutín živé dievča.


Pátranie počas dneška viedlo k nálezu tiel dvoch žien vo veku 80 a 74 rokov.


"Počuli sme škrípanie a padanie kameňov a inštinktívne sme vybehli z domu," uviedla novinárom žena, ktorá bývala v jednej z budov.


Tlačová agentúra ANSA citovala obyvateľku Giuseppinu Ferrarovú, podľa ktorej bolo štvrté poschodie vlani dostavané na jednu budovu dodatočne a to narušilo jej stabilitu. Televízia Sky TG24 informovala, že prokuratúra začala vyšetrovanie s cieľom zistiť, či pád spôsobila váha poschodia.


Zrútenie oboch budov je najnovším z niekoľkých podobných incidentov v Taliansku, kde sú bežné ilegálne stavby a nedodržiavanie stavebných predpisov.


Šéf požiarnikov v Palerme Gaetano Vallefuoco potvrdil novinárom, že k zrúteniu došlo vďaka problémom v konštrukcii budov, a nie pre únik plynu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok