Spoluvlastník Los Angeles Dodgers je favoritom na kúpu Chelsea. Ponúkol približne 4,2 miliardy eur

TA3 TASR
30.4.2022 13:08

Americká sprostredkovateľská banka Raine Group údajne vymenovala konzorcium amerického podnikateľa a investora Todda Boehlyho za favorita na kúpu anglického futbalového klubu FC Chelsea. Spoluvlastník Los Angeles Dodgers v bejzbalovej MLB má teraz približne týždeň na ratifikáciu dohody o exkluzivite, ktorou potvrdí svoj záujem prevziať klub. Informácie priniesol portál periodika Daily Mail.

Futbal: Nezaočkovaným hráčom Chelsea hrozí, že nebudú môcť nastúpiť v Lille
TASR/AP

Raine Group uprednostnila Boehlyho pred piatkovou rekordnou ponukou britského miliardára Jima Ratcliffa, ktorý ponúkol za londýnsky klub päť miliárd eur. Víťazná ponuka má hodnotu približne 4,2 miliardy eur.

Zo súťaže o predaj už údajne vypadli bývalý riaditeľ FC Liverpool Martin Broughton a spolumajiteľ basketbalového Bostonu Celtics Stephen Pagliuca. Ak Boehlyho konzorcium neratifikuje zmluvu včas, mohol by prísť rad práve na Ratcliffa. Ten však podľa ostatných záujemcov svojím neskorým vstupom do procesu porušil pravidlá predaja.

Majetok Ratcliffea sa odhaduje na 25 miliárd eur. Je výkonný riaditeľ chemického giganta Ineos, ktorý štedro podporuje cyklistický tím. Okrem toho vlastní futbalové kluby OGC Nice a FC Lausanne-Sport. Ratcliffe potvrdil, že jeho ponuka zahŕňa aj prísľub investovania takmer dvoch miliárd libier do štadióna a infraštruktúry v najbližšej dekáde.

Terajší majiteľ Roman Abramovič dal klub na predaj 2. marca v reakcii na pokračujúcu inváziu Ruska na Ukrajinu a následné sankcie zo strany britskej vlády. Aktíva Chelsea sú momentálne zmrazené. Klub pracuje v obmedzenom režime na základe špeciálnej licencie. Tá napríklad striktne obmedzuje výdavky na zápasy na ihriskách súperov na necelých 24-tisíc eur. Prípadný predaj budú musieť ešte schváliť vedenie Premier League a britská vláda.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok