Borguľa je pre SaS problémový. Padni komu padni má platiť aj pre koaličných poslancov

TA3 TASR
27.4.2022 12:01

Koaličná SaS považuje poslanca Národnej rady SR zo Sme rodina Martina Borguľu za problémového človeka. V súvislosti s jeho medializovaným obvinením pripomína zásadu "padni komu padni". Poslanec za OĽANO Milan Vetrák pripomenul podozrenia o Borguľovi ešte z čias jeho pôsobenia v komunálnej politike.

 "Padni komu padni je zásada, ktorá má platiť aj v prípade koaličných poslancov. Čo sa týka konkrétne pána Borguľu, tak my sme sa už po voľbách vyjadrili, že tento človek je pre nás problémový. Veríme však, že vyšetrovatelia konajú nezávisle a na základe dôkazov," uviedol v stanovisku SaS hovorca Ondrej Šprlák.

Šéfka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová uviedla, že pokiaľ by prišla do NR SR od prokurátora žiadosť na vydanie súhlasu na vzatie do väzby poslanca Borguľu, myslí si, že tak ako pri šéfovi Smeru-SD Robertovi Ficovi by sa poslanci SaS zhodli a hlasovali by za. 

Vetrák považuje obvinenie Borguľu za vážnu vec. Už v komunálnej politike bol podľa jeho slov známy tým, že bol zapojený do "rôznych biznisov, z ktorých, ako sa ukazuje, niektoré išli za hranu zákona". Vetrák nevie povedať, nakoľko sú obvinenia oprávnené, pripomenul prezumpciu neviny.

Ak by išlo o poslanca OĽANO a podozrenia z korupcie, nevedel by si Vetrák predstaviť jeho ďalšie fungovanie v klube a parlamente. Sme rodina by sa podľa Vetráka malo situáciou zaoberať. A to aj z pohľadu ďalšieho fungovania koalície, aby nemohla byť označovaná za korupčnú preto, že si nevie urobiť poriadok s poslancami podozrivými z korupcie.

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry mal v rámci minulotýždňovej akcie Inferno - 8. kruh obviniť aj Borguľu. Polícia doplnila, že medzi obvinenými je aj poslanec NR SR. Meno však nekonkretizovala. V rámci akcie obvinil vyšetrovateľ dokopy päť fyzických a jednu právnickú osobu. 

Akcia podľa polície súvisela s dokumentovaním korupčnej trestnej činnosti. Sme rodina za Borguľom stojí. Poslanec hovorí, že v kauze figuruje ako poškodený a doteraz mu nebolo o jeho obvinení oficiálne nič doručené.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok