Imperialistická vízia Moskvy je ako snehová guľa. Agresia proti Ukrajine nesmie prejsť, uviedol šéf českej diplomacie

TA3
27.4.2022 09:25

Česká republika má jasnú podporu Washingtonu vo všetkých smeroch. Vyplynulo to zo stretnutia šéfa českej diplomacie Jana Lipavského so svojím rezortným partnerom Antonym Blinkenom. Politici rokovali najmä o situácii na Ukrajine.

Minister Jan Lipavský na stretnutí s Antonym Blinkenom vyzdvihol česko-americké spojenectvo. Zdôraznil, že vojna Vladimira Putina proti Ukrajine je útokom na medzinárodný poriadok. Putinov spôsob rozmýšľania je podľa Lipavského produktom sovietskej KGB, čo znamená, že medzinárodný poriadok neuznáva.

Český minister dodal, že v týchto mimoriadnych časoch je veľmi dôležité vidieť reálne činy, a to nielen v humanitárnej oblasti. Ale v čase vojny sú to predovšetkým zbrane a vôľa, ktoré rozhodujú o výsledkoch na mieste.

Spojené štáty a Česká republika sú už dlhý čas pevnými spojencami a partnermi. Tvárou v tvár ruskej agresii sa toto puto ešte viac upevnilo. Česko sa prejavilo aj ako spoľahlivý partner NATO pri posilňovaní kolektívnej obrany jeho členov proti možnej ruskej agresii.

Minister Lipavský varoval, že imperialistická vízia Moskvy je ako snehová guľa. Ak by Západ dovolil, aby jej agresia proti Ukrajine prešla, podľa Lipavského by sme na to v budúcnosti doplatili všetci.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok