V akcii Inferno obvinila NAKA päť ľudí, jedným z nich by mal byť aj príslušník tajnej služby

TA3 TASR
25.4.2022 11:58

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil v rámci minulotýždňovej akcie Inferno - 8. kruh päť fyzických a jednu právnickú osobu. Akcia súvisela s dokumentovaním korupčnej trestnej činnosti. Potvrdil to hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

NAKA kukláči polícia 1140px (TASR/Martin Bauman)
TASR/Martin Bauman

Zadržané boli dve osoby, pričom v prípade obvineného M. C. žiadal prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry väzbu. Prokurátor Matúš Harkabus cez víkend priblížil, že súd konštatoval dôvod pokračovacej väzby. Nahradil ju dohľadom probačného a mediačného úradníka a monitorovacím zariadením. "Ide o korupčnú trestnú činnosť a priznal vinu," povedal prokurátor s tým, že súčasťou prípadu sú aj utajované skutočnosti.

Obvinený je podľa Denníka N príslušníkom tajnej služby. Slovenská informačná služba odporučila obrátiť sa s otázkami na orgány činné v trestnom konaní, keďže k prípadu nedisponuje žiadnymi informáciami.

Slivka priblížil, že NAKA vykonala v rámci akcie tri prehliadky nebytových priestorov a päť domových prehliadok. "Po vykonaní procesných úkonov bola jedna osoba zo zadržania prepustená," dodal s tým, že viac informácií ku konkrétnemu obvinenému nie je možné uviesť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok