Mercedes predstavil ďalšie modely oslavujúce výročie založenia športovej divízie AMG

TA3/SZ
24.4.2022 11:00

Výročná edícia k 55. výročiu založenia športovej divízie AMG sa najnovšie dotkla modelu CLA 35 a A 35. Aké zmeny so sebou táto edícia prináša?

Mercedes predstavil ďalšie modely oslavujúce výročie založenia športovej divízie AMG
AMG

Obe novinky v prevedení Edition 55 sa budú od štandardných modelov líšiť výhradne po stránke dizajnu. Pod kapotou teda zostáva štvorvalcový dvojliter produkujúci 306 konských síl a 400 Nm krútiaceho momentu, ktorý je prostredníctvom automatickej prevodovky posielaný na obe nápravy.

Určite vám však do očí udrú spomínané dizajnové zmeny, ktoré zahŕňajú štandardne dodávaný aero balík. Ten obsahuje výraznejší predný splitter, veľký zadný spojler, lišty usmerňujúce prúdenie vzduchu či falošné vetracie otvory po bokoch zadného nárazníku.

Amg AMG

K dispozícii sú aj balíky AMG Night a AMG Night 2, ktoré prvky aero balíku ponúknu v leskom čiernom vyhotovení. Do čierneho laku budú s týmto balíkom taktiež zahalené aj koncovky výfukového systému a plakety označujúce model na kufrových dverách a blatníkoch.

Amg AMG

Auto je obuté na špecifických 19 palcových diskoch kolies lakovaných v titánovom odtieni. Zaujímavosťou je, že túto edíciu bude možné kombinovať výhradne s čiernou, alebo bielou farbou karosérie.

Amg AMG

V interiéri nájdeme kombináciu čiernej a červenej kože doplnenú o obklady z brúseného hliníku. Interiér je taktiež zdobený množstvom nápisov odkazujúcich na výročnú edíciu Edition 55. Po otvorení dverí budú posádku vítať červenou farbou podsvietené nástupné prahy s nápisom AMG. Ak sa pýtate na cenu, tak AMG vám za tento výročný balík navýši cenu o vyše 12 tisíc eur. Dostanete však jedinečnú limitovanú edíciu oslavujúcu založenie divízie.

Témy: Mercedes-Benz
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok