Ruské jednotky sa mali vyhrážať pozorovateľom misie OBSE, jedného spolupracovníka zajali

TA3 TASR
23.4.2022 12:18

Ruské jednotky na Donbase na východe Ukrajiny zajali spolupracovníka Osobitnej pozorovateľskej misie (SMM) Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE). Ruskí predstavitelia sa podľa ukrajinských zdrojov zároveň mali členom SMM aj vyhrážať.

Ruské jednotky sa mali vyhrážať pozorovateľom misie OBSE, jedného spolupracovníka zajali
TASR/AP

Zastupujúca šéfka britskej delegácie pri OBSE Deidre Brownová na piatkovom mimoriadnom zasadaní stálej rady organizácie vo Viedni uviedla, že "tieto vyhrážky najostrejšie odsudzuje".

"Žiadame prepustenie spolupracovníka Osobitnej pozorovateľskej misie, ako aj všetkých Ukrajincov zadržiavaných Ruskom," dodala Brownová. Zároveň poukázala na to, že Kremeľ neustále šíri lži a dezinformácie o situácii na Ukrajine, cituje APA.

Stály zástupca Ukrajiny pri OBSE Jevhenij Cymbaljuk na osobitnom zasadaní o Viedni uviedol, že Rusko vo vojne proti Ukrajine koná ako teroristický štát a útočí na mestá, kritickú infraštruktúru a obytné štvrte, aby boli Ukrajinci neustále v nebezpečenstve.

Ukrajinský diplomat podľa agentúry APA zároveň dodal, že Rusko sa uchyľuje k teroristickým metódam aj v dočasne obsadených oblastiach, predovšetkým v Chersonskej oblasti, kde chce Moskva usporiadať referendum na legitimizáciu obsadenia tohto regiónu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok